Crljenićevi dječaci pokorili Osijek

IMG-1e5199b317a272c591f9949d25ebec87-V_DJEČACI A

Prva ekipa dječaka A (godište 2006. i mlađi) ostvarili su dvije velike pobjede u 4. kolu 1. HRLDA Istok pobjedivši trenutno vodeći Osijek i solidnu ekipu Nexe. Trener Crljenić je zadovoljan prikazanim iako misli da i dalje ima prostora za nepredak u ekipi Viro 1, dok nitko nije očekivao da će naša druga ekipa nakon 8 odigranih utakmica imati 3 pobjede i odlično se nositi sa vršnjacima iz Nexea

Rk Osijek – Viro 2 24-14 (14-7)

Strijelci : Perak 6, Tomljanović 5, Pribil 2, Vučak 1
Vratari: Orban 14 obrana – 1 sedmerac

Odlično odigrana utakmica. S obzirom da je naša druga ekipa igrala protiv , do tada vodeće i neporažene ekipe u prvenstvu. Možemo biti jako zadovoljni prikazanom igrom.

Osijek je od samog početka mogao vidjeti da neće lagano pobjediti u toj utakmici. Do 10 minute (5-5) igralo se gol za gol i držali smo se u egalu dok smo imali snage, no zbog kvalitet i širine Osijek se odvaja.

U Osijek smo otputovali u krnjem sastavu. Nedostajali su nam Mihajlović, Horvat, Ferenčević. Na kraju smo popustili u napadu, Osijek iz naših grešaka dolazi do lakih golova.

Ostaje žal samo što nije ostala manja razlika kod konačnog rezultata, jer su to naši dečki svojoj borbenošću i igrom zalužili. Čvrste i dobre obrane na obje strane. Nas većinu utakmice protiv jakog protivnika osim dobre obrane drži u igri golman Orban.

Treba istaknuti Vučka, koji je njihovog najboljeg strijelca u dotadašnjim utakmicama Bošnjaka,  zadržao samo na jednom golu.

Nexe – Viro 1 10 – 19 (5-9)

Strijelci: Moslavac 5, Matijević 4, Velić 3, Prtenjača 2, Kosanović 2, Dukarić 2, Rendulić 1
Vratari: Šiptarić 9 obrana, Kucljak 5 obrana – 1 sedmerac.

Dobro otvaranje utakmice, kontrola utakmice od samog početka pa do kraja. Odlično smo kontrolirali utakmicu tako da smo zadnjih 15 minuta imali mogućnost odmoriti cijelu startnu sedmoru za sljedeću utakmicu jer smo igrali odmah sa Osijekom. Nexe je odigrao koliko smo mu mi omogućili, mogla je razlika do kraja biti i veća, ali pred kraj smo usporili sa tempom i lagano priveli utakmicu kraju. Tokom utakmice svi raspoloživi igrači su dobili priliku, i svaki je dao svoj doprinos u pobjedi.

Viro 1 – Osijek 24-16 (12-10)

Strijelci: Moslavac 12, Rendulić 4, Matijević 4, Velić 2, Kosanović 2
Vratari: Šiptarić 12 obrana, Kucljak 2 obrane

Sa velikim nestrpljenjem smo očekivali ovu takmicu, veliku borbu za vrh tablice. Do tada ekipa Osijek se nalazila na prvoj poziciji bez poraza. Znali smo kakva nas utakmica očekuje sa Osijekom na njihovom domaćem terenu, stoga smo se dobro pripremili cijeli tjedan na treninzima, čak smo u srijedu odigrali utakmicu u Daruvaru, kao pripremu za vikend, moramo reći da smo sve podredili ovoj utakmici, jer po svemu prikazanom tokom ovih par kola lige, riječ je bila o susretu dvije najbolje ekipe naše regije Istok.

Od samog početka kontroliramo utakmicu. Rezultatski vodimo od 1. do zadnje minute. Za svaku Osijekovu uigranu akciju smo bili pripremljeni. Treba pohvaliti ekipu, pogotovo u obrambenom djelu, jer su sve uigrano i dogovoreno na treninzima tokom tjedna prije ovog vikenda, uspješno sproveli na terenu i zatvorili sve Osijekove najjače uigrane akcije.

U napadu napokon smo dočekali Moslavca, kad je bilo najteže odigrao je utakmicu dostajnu NAJBOLJEG STRIJELCA prošlog prvenstava Hrvatske. Bio je nezadrživ za obranu Osijeka. Tako Osijek napadački nije nalazio rješenja za našu obranu predvođenu sa Kosanovićem na prednjem, koji je onako sitan, zaustavio svaki pokušaj Osijekovih divova za dolazak u poziciju za šut, ako je došlo do upućivanja šuta, na golu je uspješno sprječavao Šiptarić.

Ekipno smo odigrali odličnu utakmicu u oba smjera. Osijeku smo dopustili do 5. minute, do rezultata 3-3, da se drži u korak sa nama. Poslije toga lagano pojačavamo i održavamo razliku na 2-3 pogotka za nas. Drugo poluvrijeme od samog početka „stišćemo gas“, pojačavamo tempo, kao da ne igarmo drugu utakmicu za redom, odvajamo se od Osijeka 4 razlike. Kako se utakmica odmicala kraju povećavamo prednost,a do završetka utakmice svi igrači dobivaju priliku, a mi niti nakon svih izmjena ne dopuštamo Osijeku da smanji zastotak, nego da povećavamo do kraja na 9 razlike.

Krajnji rezultat 24-18. Nismo očekivali ovakvu razliku, sve pohvale igračima i golmanima na odličnoj odigranoj utakmici i što su se držali taktičkog plana i dogovora od prve do zadnje minute. Svakako prostora ima za napredak. Pogotovo kada napomenemo da nam je nedostajao Kolar, prvi pivotmen i možda naš najbolji obrambeni igač. Stoga ove pobjede još više imaju na težini, a i što pokazuje širinu i kvalitetu naše ekipe.

Viro 2 – Nexe 10 – 15 ( 3-7 )

Strijelci: Perak 6, Pribil 2, Tomljanović 1, Vučak 1
Vratari: Orban 13 obrana – 3 sedmerca

Slabiji ulazak u utamicu možemo pripisati veselju druge ekipe Vira, jer je slavila i veselila se pobjedi prve ekipe protiv Osijek. Pa tako pod dojmom prošle utakmice Nexe se odvaja i drži prednost od 3-4 gola.

Nikako ne uspijevamo uloviti priključak sa Nexem, uz sve dobre obrambene reakcije Lončara, Pavlovića i Blaževića u obrani, ne uspjevamo u napadačkom dijelu to realizirati. Peraku izostaje pomoć suigrača, ovoga puta Tomljanoviću i Pribilu nišanske sprave nisu bile uštimane.

Žal ostaje za tim jer je pobjeda ili bolji rezultat bio jako blizu, tokom utakmice najveća prednost Nexe je bila 5 golova, sa koliko je i završila utakmica.

Ali završetkom zadnje utakmice zapjevalo se u Osijeku „Inati se Slavonijo“ u izvedbi tamburaškog sastava Viro 1 & 2.