22 promašaja odvela u poraz

rukomet-lopta-ruka-1-1024x693

Kad promašiš 22 udarca od čega 3 sedmerca, a domaći golman ima 19 obrana jedini moguči rezlutat je poraz. I to se upravo i dogodilo. Pobjeda, i to zaslužena, domaće ekipe Ivanića 27:23 (12:12).

Da će stvari biti večeras napadački loše po virovitičke rukometaše vidjelo se već u prvih 6-7 minuta utakmice. Poveli su Virovitičani 1:0, domaćini izjednačili na 1:1, a onda slijede tri zicera gostiju koje zaustavlja domaći vratar Bumbak. Umjesto da gosti vode par golova razlike, Ivanić je u vodstvu 3:1, a vrlo brzo to vodstvo je i uvjerljivije jer je na semaforu 6:3. Međutim, na sreću Vašarevićeve ekipe, obrana funkcionira dobro, pa untaoč ćinjenici da do kraja prvog djela sjajni domaći vratar ima već 9 obrana, na odmor se odlazi sa izjednačenih 12:12, uz dva virovitička pokušaja zaustavljena na stativi gola u zadnjim sekundama poluvremena.

U nastavku, odlična obrana donosi priliku Virovitičanima da odmah na početku ponovno dođu u vodstvo. No opet je napad zakazao, dva napada završavaju nekakvim poludarcima, pa igrači Ivanića umjesto da su u zaostatku, vode. Serijal promašaja nastavlja se sa dva promašena sedmerca gostiju, Bumbak na golu i dalje izluđuje goste, što sve skupa odvodi Ivanić prvo na 16:12, a sredinom drugog poluvremena na 20:16. Ali unatoč svemu Virovitičani se ne predaju, 10-tak minuta prije kraja dolaze na samo -1 točnije 20:21, no zar treba ponavljati da su pokušaji potpunog preokreta završili ili u nogama i rukama Bumbaka, ili na prečki i stativi, ili izmad i pokraj gola. Toliko poklona u jednoj utakmici iskoritila bi i puno lošija momčad od domaćina, Ivanić odlazi na 26:21 i prića za večeras je bila završena.

Porazne brojke od čak 22 promašaja tijekom utakmice, uključivo i 3 sedmerca pokazuju kakav je večeras bio napad Viro Virovitice. Na žalost, kada se pogladaju prošle utakmice u drugom djelu sezone, to pokazaju i konstatan drastičan pad u napadačkoj igri Virovitičana i jednu krizu realizacije. Promašeni ziceri, promašan bar jedan ili više sedmerac u svakoj utakmici drugog djela, stvari su zbog kojih jednostavno rezultati nisu onakvi kakve bi ih trener Vašarević a sigurno i igrači htjeli. Obrana je dobra ili čak u nekim trenucima odlčna, golmani nisu na nekoj visokoj razini, ali sve skupa Virovitičani ne primaju puno i sa te strane ne može se i ne treba puno toga popraviti. No u napadu, koji organizacijom i nije toliko loš, za virovitičke igrače je postao veliki problem postići gol. Čak i iz kontra napada, sedmeraca i dobro izrađenih napada i akcija. Jest da tu postoje i određeni objektivni problemi, nema u ekipi više Smiljčića, zbog ozljede niti Ivana Gašparovića, protivnici se praktički fokusiraju na virovitička krila i glavnog vanjskog Luku Moslavca ćime im je posao u obranu znatno lakši. No opet, do šansi se dođe, prilika ima puno, ali svaki postignuti gol postao je teška muka. I to je problem koji će Damir Vašarević zajedno sa igračima trebati rješiti. Ako se želi ekipa vratiti na onu razinu i na one rezultate na kojima su bili i koje su imali.

U takvoj napadačkoj večeri Luka Moslavac postigao je 5, a Luka Pandža i Ivan Janjić 4 gola. Ivanić je predvodio Dominik Vidaković sa 11 zgoditaka, ali je nesumnjivo prvo ime domaćina bio golman Luka Bumbak sa 19 obrana.

Sve skupa, Virovitičani trebaju sakupiti glave, idući vikend dolazi PPD2, izboriti pobjedu te onda iskoristiti dva tjedna pauze (gostovanja u Borovu nema jer su Vukovarci odustali od natjecanja) za konsolidiranje igre i ekipe.

RK Viro Virovitica: Meter, Vašarević 3, Rešetar, Pandža 4, Štimac, L.Moslavac 5, Sabo 2, Ig.Gašparović 2, Poljak, Crljenić 3, Starčević, Janjić 4, Vulić, Moslavac, Smutni.

Sedmerci: Ivanić 5/5  Viro Virovitica 2/5

Isključenja: Ivanić 2 minute  Viro Virovitica 8 minuta