Bjelovar ipak nedostižan

IMG_3989-Custom

Odigrali su Virovitičani večeras onih traženih 120 %, borili se cijelu uakmicu, pritiskali Bjelovarce koliko su mogli no pobjeda je ipak otišla na stranu gostiju. Na kraju 25:29 za ekipu Dalibora Sokača. Zasluženo.

Iako se smatra je poraz uvijek poraz i da priće o “časnom porazu”, “borbi do zadnje minute” i slićno su samo floskule za gubitnike, svi će se složiti da se izgubiti može na više naćina i da svaka izgubljena utakmica nije ista. Tako se i nakon večerašnje utakmice može reći da je izgubljena ali da su naši dečki dali sve da ona tako ne završi. Nisu uspjeli prije svega jer je ekipa Bjelovara bolja ekipa, jer je imala više raspoloženih pojedinaca i jer su u konačnici pokazali iskustvo u bitnim trenucima utakmice. Veći dio prvog djela utakmica je bila manje više izjednačena. Sredinom poluvremena, prije svega zahvaljujući golmanu Udžbincu, te raspoloženim Tandarom i Totom Bjelovar odlazi na 2 do 3 gola prednosti. Tu prednost su na kraju prvog djela podigli na 16:12, rezultat sa kojime se otišlo na odmor.

U drugom djelu igra se praktički gol za gol što gostima omogučava da kontroliraju utakmicu na pristojnom vodstvu od dva do tri gola razlike. Bilo je prilika za izjednačenje no promašili su naši neke zicere, pogodili okvir gola, promašili sedmerac, ali unatoč tome nisu se predavali.  Utakmica se prelomila kod rezultata 21:23 10-tak minuta prije kraja. Imali su Virovitičani napad za samo -1, nisu ga iskoristili, Bjelovar odlazi na 21:25 i do kraja utakmice više nije bilo ni vremena ali ni snage i koncentracije za sustići ih.

Unatoč bolovima u leđima ponovno uvjerljivo prvi strijelac Virovitičana bio je Luka Moslavac sa 9 postignutih golova. Uz njega najraspoloženiji bio je Karlo Vašarević sa 6 zgoditaka, dok je dobru utakmicu, pogotovo u prvih 30 minuta pružio Ivan Janjić strijelac 3 pogotka. Goste su predvodili Igor Gašparević sa 7 golova bez promašaja, te trojka  Denis Tot, Luka Tandara i Zvonimir Grbavac sa 6 postignutih golova.

Za razliku od utakmica u Vidovcu i Rudama dečki su odigrali čvrstu utakmicu svih 60 minuta i vjerujemo da opet brojna publika u dvorani nije ostala razočarana unatoč porazu. Bjelovar ima nekoliko izrazito kvalitetnih pojedinaca, predvodi ih David Špiler koji je više godina igrao Ligu prvaka, tu su igrači sa premijerligaškim iskustvom, jednostavno kvalitetnija su momčad. A naši prvotimci su dokazali da se i sa takvima mogu nositi što bi im, prije svega, trebalo koristiti u narednim utakmicama. Jer sada su prošli one najjače (izuzev KTC-a kojemu idu u zadnjem kolu), i u utakmicama koje slijede treba što prije osigurati konačan cilj – ostanak u ligi. Ako se budu ovako borili kao večeras, uz malo više koncentracije u napadu i uz borbenu i agresivnu obranu, to će i ostvariti. (foto: icv.hr)

RK Viro Virovitica: Starčević, Crljenić, Godeč, F.Vašarević 1, K.Vašarević 6, Smiljčić 2, Taras, Paljar, Rešetar 1, Galetić, Poljak, Vozab 2, Janjić 3, Benko 1, Štimac, Moslavac 9.

Sedmerci: Viro Virovitica 1/2  Bjelovar 2/3

Isključenja: Viro Virovitica 6 minuta  Bjelovar 8 minuta