Borovo prilika za nova dva boda

DSC_9668_naslovna

Novi vikend je pred nama, a time i novo 6.kolo 1.HRL Sjever. A ono u subotu 20.listopada 2018. godine u Viroviticu dovodi ekipu Borova iz Vukovara. Vukovarci su novajlije u ligi, ali i naši stari poznanici i sportski prijatelji iz drugoligaških dana. Upravo su oni, uz ekipu Broda, bili glavni konkurenti Virovitičana u sezoni kada su osvojili naslov prvaka.

Sada je naravno situacija drugačija, Borovo je nakon 5 kola posljednje na tablici sa samo 2 boda koja su premijerno u 1.kolu, pomalo i neočekivano, osvojili protiv ekipe bivšeg premijer ligaša Metalca. Nakon toga nanizali su 4 poraza, no treba reći i da ih do sada raspored nije previše mazio. Dokaz tome je i da u 6.kolu gostuju na našemu terenu, a gostovanje u Virovitici zasigurno nije najbolje mjesto za popravljanje bodovnog salda bilo koje ekipe.

Sve navedeno naravno ne znači da se u subotu očekuje šetnja i lagani bodovi. Borovo je solidna ekipa, dobro vođena, imaju što se kaže „glavu i rep“ i ne misle se olako predati. Ipak činjenica je da u ovom trenutku naši dečki u utakmicu ulaze kao favoriti. I to ne treba skrivati jer želja je i trenera Vašarevića i igrača nastaviti sa dobrim rezultatima i ostati u samom vrhu lige, točnije ostati na trenutnom 2.mjestu.  Stoga je važno ući u utakmicu ozbiljno, bez ikakvoga podcjenjivanja gostiju, odigrati na razini zadnjih utakmica, biti koncentrirani od prve do zadnje minute i onda željeni rezultat sigurno neće izostati. Ekipa je kompletna, osim već duže odsutnog ozlijeđenog Daria Vozaba koji je na žalost vrlo vjerojatno izgubljen za prvi dio sezone. Ako ne i duže. Njegov izostanak zasigurno je hendikep za domaću ekipu i smanjuje opcije treneru kod vođenja utakmice, ali nema druge nego držati se ona stare „koga nema bez njega se mora“. Zato vjerujemo da će domaća publika, koju i ove subote očekujemo u velikom broju, vidjeti još jednu dobru utakmicu i novu pobjedu virovitičkih „lavova“.

Utakmica započinje u dvorani Tehničke škole Virovitica u 18 sati.