U čvrstoj utakmici palo Đakovo

IMG_30941-Custom

Bitna pobjeda Virovitičana večeras u dvorani Tehničke škole Virovitica. U utakmici u kojoj su cijelo vrijeme vodili  zasluženo su bili bolji od RK Đakovo 31:28 (15:12).

Bila je to očekivano obostrano čvrsta i borbena utakmica u kojoj se je vidjelo da su obje ekipe pomalo nervozne zbog važnosti same utakmice. Krenuli su domaćini dobro u utakmicu, poveli 2:0 ali zatim promašili dvije kontre, pa je na semaforu umjesto već značajnog vodstva Virovitičana stajalo vodstvo 3:2. Ipak zahvaljujući raspoloženom Janjiću koji postiže tri gola u prvih 10 minuta dečki dolaze u osjetniju prednost 7:3. I od tada cijela utakmica praktički prolazi u vodstvu domaćina 3 do 4 gola razlike. Na odmor ekipe odlaze sa prednošču Viro Virovitice 15:12 da bi u prvoj polovici drugoga djela ekipa Damira Vašarevića došla do najuvjerljivijih 20:15. No niti tada naši ne uspjevaju prelomiti utakmicu, uporni gosti predvođeni odličnim Perlićem u nekoliko navrata vračaju se na samo -2 pa je usljedila prilićno neizvjesna završnica. A nju je obilježio Karlo Vašarević sa 4 postignuta gola u zadnjih 10 minuta, od čega su dva bila iz bitnih sedmerca, pa je na semaforu dvije minute prije kraja stajalo 30:26 za Virovitičane što Đakovčani više nisu uspjeli stići.

Naši dečki večeras nisu briljirali ali su odigrali jednu dobru utakmicu sa odličnom obranom pogotovo u prvih 30 minuta. Kontrolirali su rezultat i na kraju došli do važnih bodova. Strijelce su danas predvodili Karlo Vašarević sa 7, Ivan Janjić sa 6 te Luka Moslavac sa 5 pogodaka. Kod gostiju koji su se predstavili u dobrom svjetlu i znatno boljem izdanju nego jesenas najefikasniji su bili Domagoj Perlić sa 9 te Renato Čurić sa 6 golova. (foto: icv.hr)

RK Viro Virovitica: Galetić, Starčević, Crljenić, Godeč 2, F.Vašarević, K.Vašarević 7, Smiljčić 2, Smutni, Paljar 3, Rešetar 1, Poljak 1, Vozab 4, Janjić 6, Benko, Štimac i Moslavac 5.

Sedmerci: Viro Virovitica 3/3  Đakovo 4/4

Isključenja: Viro Virovitica 10 minuta  Đakovo 6 minuta