Dobar nastup dječaka A u Vinkovcima

image-0-02-05-3b68909ce5a897e5866bb7818fa9848ac21ec6fff5e15e18d925b2aa8c465763-V

Dječaci A nastupili su ovaj vikend u Vinkovcima gdje su odigrali utakmice 7.kruga 1.HRLDA Istok. Suparnici su im bili ekipa domaćina RK Spačva te ekipa RK Borovo iz Vukovara

RK Viro Virovitica 1 – RK Borovo  17 – 12 (7-5)

Teška utakmica, neugodan i borben protivnik od samog početka utakmice. Odlično otvaramo utakmicu sa 3-0, ali dolazi do naših par vezanih promašaja pa ekipa Borova do 10. minute susreta poravnava rezultat na 3-3. Trener Crljenić tada uzima minutu odmora, jer ne izgledamo od početka utakmice dobro i posloženo u napadačkom dijelu, svi primljeni golovi padaju iz naše slabe reakcije u napadu. Ekipa se primirila i do kraja poluvremena nalazimo se u rezultatskom plusu od 1-2 pogotka. Poluvrijeme završava 7-5. Drugi dio utakmice krečemo agresvinijom obranom, jer smo uvidjeli da u napadu nešto ne štima. Tako da povećamo rezultatsku razliku u našu korist samo zahvaljujući odličnoj i agresivnom obranom, i sigurnim Šiptarićem na vratima. Zahvaljujući dobrim obrambenim reakcijama dolazimo do 5 pogodaka razlike u 30. min. Poslijednjih 10 minuta susreta trener daje priliku svim igračima, ali razlika od 5 pogodaka se nije smanjivala do konačnih 17-12. Utakmicu smo pobjedili zahvaljujući dobroj obrani i odličnim golmanima. Čestitke ekipi Borova na fer i  korektnoj borbi, pokazali su se kao neugodan i borben protivnik.

Strijelci: Moslavac 6, Velić 3, Kosanović 3, Matijević 2, Kolar 2, Dukarić 1.

Golmani: Šiptarić 13 obrana + 1 sedmerac, Kucljak 5 obrane + 1 sedmerac.

RK Viro Virovitica 2 – RK Spačva Vinkovci   3-14  (0-5)

Naša druga ekipa nastavila je u stilu prve ekipa, dobra obrana i odlični Orban na vratima, ali neprecizni u napadu i za razliku od prve, sa puno tehičkih grešaka. Ekipa Spačve do 5 minute ne uspjeva postići pogodak zahvljajujući našoj pokretljivoj obrani. Ali u tom periodu ne uspjevamo realizirati niti jednu situaciju za postizanje pogotka. Možemo reći da naši vanjski pucači nisu imali dan. Od 30 šuteva upučenih prema golu sa vanjskih pozicija, Perak i Pribil nisu uspjeli postići niti jedan pogodak. Pogodili su 5-6 vratnica, nišanske spave nisu bile naštimane. Prvi pogodak u svojoj rukometnoj karijeri postigao je Horvat.

Najzaslužniji za slabu realizaciju naših igrača  na vratima ekipe Spačve je golman Podrugović koji je odlično branio čitav susret. Zaslužena pobjeda ekipe Spačve kojoj naša ekipa nije mogla parirati. Iako su u prijašnjim susretima protiv Osijeka, Nexe i Đakova pokazali da se mogu nositi sa ekipama iz vrha naše regije.

Strijelci: Tomljanović 1, Pavlović 1, Horvat 1.

Golmani: Orban 14 (3 sedmerca)

RK Spačva Vinkovci – RK Viro Virovitica 1  11-20  (8-9)

Taj dan, kao što se moglo vidjeti u utakmici sa Borovom, nismo bili na nivou iz prijašnjih utkmica. Osim prvotnog vodstva od 1-0 ekipe Spačve, naša ekipa kontrolira tijek utakmice do poluvremena. Iako u stalnom vodstvu utakmicu ne uspjevamo prelomiti i pobjeći na veći broj pogodaka razlike u našu korist. Na odmor odlazimo sa rezultatom 9-8 za Viro 1.

Drugo poluvrijeme počinjemo od prve minute odlučnije i organiziranije u napadu i sa serijom 5-0 otvoriti drugu dionicu utakmice. Napad je napokon proradio, a obrana je ostala na visokom nivou.  Do kraja susreta smo povečali našu prednost na 9 pogodaka. Najbolji naš pojedinac bio je vratar Šiptarić sa 16 obrana, a uspio se upisati i u strijelce prekrasnim pogotkom. Rezultat na kraju iskreno nije realan jer ekipa Spačve se pokazala kao težak protivnik. Ali pokazali smo karakter i kada nas netko pomalo i podcijeni možemo pobjediti bilo koju ekipu na njihovom terenu sa 9 ili 10 razlike.

Strijelci: Moslavac 9, Matijević 4, Kosanović 3, Velić 2, Rendulić 1, Šiptarić 1.

Golmani: Šiptarić 16 obrana, Kucljak 3 obrane

RK Borovo Vukovar – RK Viro Virovitica 2   19-2 (12-2)

Pod dojmom prošle utakmice i pobjede Vira 1, naša druga ekipa slabije zagrijana, loše ulazi u utakmicu, i tijekom čitavog susreta ne uspjevamo postići “radnu temperaturu”. Borovo koristi sve naše greške i loše rakcije u napadu i zasluženo dolazi do uvjerljive pobjede.

Strijelci: Blažević 1, Perak 1.

Golmani: Orban 12 obrana

Novim bodovima ekipa Viro Virovitica 1 došla je do 1.mjesta na tablici 1.HRLDA Istok koje djeli sa ekipom RK Valpovka. Upravo ove dvije ekipe o jesenskom prvaku odlučiti će međusobnim susretom na turniru 8.kruga 15.prosinca 2018. godine u Virovitici. (autor: m.crljenić)