Dolazi Đakovo, vrijeme je za pobjedu

MG_8308 ruko

Dva neugodna poraza doživjeli su Virovitičani na otvaranju drugog djela sezone 1.HRL Sjever. Prvi kod kuće protiv Ivanića bio je neočekivan, drugi u Vidovcu možda nije iznenađenje ali je način na koji su dečki tamo izgubili s pravom unio nemir u ekipu. I sad je pred njima susret 16.kola kada u Viroviticu dolazi ekipa Đakova. Utakmica će se igrati u nedjelju, 18.02.2018.godine u dvorani Tehničke škole s početkom u 18 sati.

U prvom djelu sezone naši dečki relativno su lako pobjedili u Đakovu. Tada je to bila vrijedna pobjeda, no ova u nedjelju bila bi još vrijednija. Iako realno dva poraza ne izgledaju toliko dramatično, a tablica lige manje više isto kao i prije njih, pozicija Virovitičana je ipak drugačija i lošija nego da su primjerice pobjedili Ivanić. Đakovo je i dalje 12. ekipa lige, no pobjedom nad PPD 2 prošli vikend sada su se našima primakli na 6 bodova zaostatka. Još je to uvijek dobra zaliha koju dečki imaju, ali bi eventualni poraz u nedjelju pa čak i gubitak samo boda donio treneru Vašareviću nove brige u nastavku prvenstva. Naime nakon Đakova dečke očekuje težak raspored, gostovanje kod vodečeg Rudara, a tjedan kasnije u Viroviticu dolazi ojačani i još uvijek ambiciozni Bjelovar. Teško da bi u ovom trenutku netko mogao reći da će se u tim utakmicama doći do nekog boda. Neuspjeh u nedjelju stoga bi se mogao pretvoriti u crni niz naše ekipe i jednu komotnu situaciju koju su Virovitičani imali nakon jesenskog djela sezone pretvoriti u potenacijalnu opasnu. Netko će možda reći zašto je u cijeloj prići bitno Đakovo jer gosti nisu na posljednja dva mjesta koja vode u niži rang. Stoga treba pojasniti da to 12.mjesto zaista je zadnje mjesto spasa i opstanka u ligi ali uz jedan uvjet. A taj je da iz Premijer lige ne ispadnu u našu ligu dva kluba već samo jedan. Ukoliko ispadnu dva kluba, onda će iz 1.HRL Sjever u 2.ligu ispasti tri kluba što naravno znaći i 12.u ligi odnosno mjesto na kojemu su trenutno Đakovčani. A trenutna tablica Premijer lige onima koji poznaju hrvatski rukomet sugerira baš takav rasplet. I u tome je kvaka.

Zato nemaju prvotimci nekakve velike opcije. Naravno ne bi poraz bio katastrofa, ali kako smo već napisali jako bi zakomplicirao našima situaciju. Zato se nadamo da su izvukli pouke iz prva dva kola. Da su shvatili da se obrana mora igrati, da nisu na šetalištu, da se braniti svoj gol ne može “pod ručnom” i bez faula. Da su shvatili da je upravo agresivna i borbena obrana dovela ekipu u poziciju na kojoj jesu i zbog koje su bili možda i najugodnije iznenađenje prvog djela prvenstva. Također u napadu svaki gol je bitan, ne smije u nedjelju biti nonšalancije, nepotrebnih egzibicija, “suhih listova” i “frkanja”. Nesumnjivo je da neki naši igrači zaista znaju “osušiti” golmana, da imaju što bi se reklo “ruku” za takve stvari. Ali vjerujemo da imaju i dovoljno sportske inteligencije prepoznati kad si tako nešto mogu i smiju priuštiti u utakmici. U nedjelju je tekma kad su nam bitni golovi i kad nam je bitna pobjeda. Ne trebaju odigrati ni lijepo ni atraktivno već trebaju pobjediti. Odigrati 200% svih 60 minuta i na kraju uknjižiti nova dva  boda. I to je to. Nadajmo se da će tome i biti tako.

A naše vjerne gledatelje koji dečke zaista ove sezone prate u velikom broju pozivamo da i u nedjelju popune tribine. Jer sad je dečkima podrška jako bitna. Sad kad sve ne izgleda tako bajkovito kao do prije mjesec-dva treba podržati ekipu da se pobjedom vrati na pravi kolosjek. Zato svi koji vole rukomet, naš klub, sport općenito budite osmi igrač dečkima. Vjerujemo da vas ovoga puta neće razočarati.