Dolazi prošlogodišnji premijerligaš RK Rudar

rukomet_viro_virovitica_2017

Pred našim prvotimcima je vjerojatno najteži protivnik dosada u našoj kratkoj prvoligaškoj avanturi. Naime u subotu 7.listopada 2017.godine u Viroviticu dolazi ekipa RK Rudar iz Ruda. Radi se o ekipi koja je prošlu sezonu odigrala u Premjer ligi iz koje je nakon velike borbe, gotovo do zadnjeg kola, ispala u našu 1.HRL Sjever. Međutim to ih nije obeshrabrilo, zadržali su praktički istu ekipu i imaju namjeru već ove sezone vratiti se u najviši rang hrvatskog rukometa. Sukladno tome cilju su i započeli ovogodišnju sezonu te nakon tri kola imaju isto toliko pobjeda. Taj niz sasvim je sigurno nemaju namjeru prekinuti niti u subotu i ne skrivaju da u Viroviticu dolaze po nova dva boda.

No, i naši dečki imaju svoj mini niz od dvije uzastopne pobjede. Nakon pomalo početnog nesnalaženja, a i rekli bi prevelikog respekta koji je rezultirao porazom u Ivaniću, dobili su Virovitičani Vidovec pa Đakovo, te ekipa ima sada puno više vjere  u svoje mogučnosti, ali ima i spoznaju da u ovoj ligi nitko ne leti i nije svemirac. Sa druge strane stvari treba gledati realno. Prošle godine mi smo krstarili drugom ligom a igrači Rudara su rudarili Premijer ligom. A između te dvije lige ogromna je razlika. Tako da je neosporno na strani gostiju iskustvo igranja jakih utakmica, utakmica visokog ritma i agresivne obrane. A Rudar upravo tako i igra. Agresiva cijelu utakmicu, uporni su i drže se onoga “nema predaje”. Možda nemaju nekog extra kvalitetnog pojedinca, ali imaju ujednačenu kvalitetu i široku klupu.

Da ne ispadne ova najava svojevrsno kukanje pred utakmicu naravno da i mi “konja za utrku” imamo. Rudari imaju svoje planove za subotu, ali imaju planove i naši dečki za subotu. A u tim planovima subotnji bodovi ostaju u Virovitici. Zadnje dvije utakmice pokazale su da dečki mogu, ako se drže dogovora i zahtjeva trenera Vašarevića, pobjediti i objektivno kvalitetnijeg protivnika. Također nema sumnje da želja, volja i borbenost naših prvotimaca neće biti ništa manja nego u gostiju. Dečki moraju biti spremni odraditi koncentriranih, borbenih i srčanih 60 minuta. Smanjiti tehničke pogreške na najmanju moguču mjeru te svakako pokušati iskoristiti sve što im gosti eventualno ponude. Igra se u našoj dvorani, nadamo se pred punim tribinama, i treba učiniti sve za novu pobjedu. Publika će to znati cijeniti čak ako nakon zadnjeg zvžduka to ne bude dovoljno za nove bodove.

Zato poziv svima da rezerviraju si vrijeme u subotu, 19 sati, za posjet dvorani Tehničke škole. Čeka ih zasigurno vrhunska rukometna utakmica kakvih dugo nije bilo u Virovitici. Pogotovo ne službenih ligaških utakmica. Pomognite našim dečkima da još jednom iznenade u premijernoj sezoni i da se novim bodovima još više primaknu vrhu tablice. Kao i prošlu utakmicu i za ovu klub je pripremio besplatne ulaznice. One se mogu preuzeti u Caffe baru Donna  -Kuća sladoleda, Caffe baru Štedna te u trgovini Infokom.