Dolazi zagrebački “medo”

RK-Viro-Virovitica-Borovo-2

Pred našim je seniorima utakmica 20.kola 1.HRL Sjever kada u subotu 17.ožujka 2018. godine u Viroviticu dolazi ekipa RK Medveščak iz Zagreba ili popularni “mede”. Zagrebački klub je klub velike tradicije i desetlječima je bio vjerojatno najbolji hrvatski rukometni klub. No, ta vremena ponajviše su vezana uz rukomet u ex-yu prvoj ligi, dok je ime Medveščak sada više asocijacija za imenjaka u hokeju na ledu nego na rukometaše Medveščaka.

Kako god bilo, ove sezone “medvjedi” igraju dobru sezonu. Premda se govorkalo da će biti i kandidati za naslov prvaka to se nije dogodilo ali trenutno na tablici zauzimaju respektabilno 4.mjesto. U prvom djelu sezone Virovitičani su u Zagrebu u napetoj i pomalo kontroverznoj završnici izborili bod pa je za očekivati da će i u subotu, neovisno o kvaliteti gostiju, pokušati ponoviti barem isto ako ne i pobjediti.

Zagrepčani su ekipa 15-16 podjednakih igrača, dosta široke rotacije, sa nekoliko vrlo kvalitetnih pojedinaca. Igraju dobar rukomet, agresivne obrane, dobro su pripremljeni i vođeni. Gledajući zadnje dvije-tri utakmice domaćina jasno je da su pomaci u igri Virovitičana najviše potrebni u fazi obrane. Jer u napadu ekipa postiže 30-tak golova po utakmici ali obrana, stara je izreka, ne smije primati više od maksimalnih 24-25 da bi se utakmica dobila. Također, nadajmo se da će naši golmani koje se bore sa formom od početka drugog djela prvenstva, konačno imati jedan pravi dan. Ukoliko se to dogodi onda su šanse za pobjedu znatno veće.

Utakmica započinje u dvorani Tehničke škole u 19 sati pa pozivamo sve naše navijače i ljubitelje sporta da ispune tribine i pomognu dečkima da dođu do novih bodova. Pobjediti Medveščak, kakav god bio, u službenoj utakmici bio bi pamtljiv uspjeh.