Gotov odmor, u subotu stiže Maksimir Pastela

MG_8178

Nakon ne baš duge pauze pred virovitičkim je rukometašima novi prvoligaški izazov. Kao svojevrsni uvod u drugi dio sezone u subotu 19.01.2019. godine u Viroviticu dolazi ekipa Maksimir Pastela iz Zagreba. Utakmica je to 13.kola prvog djela sezone 1.HRL Sjever koja je zbog obveza zagrebačkog trenera u ženskoj reprezentaciji bila odgođena, pa će obje ekipe tako ovaj susret odigrati predstojeći vikend.

Ekipa Maksimir Pastela u sportskoj i rukometnoj javnosti više je poznata po svojoj dobroj Školi rukometa nego po seniorskoj ekipi. Međutim, Zagrepčani su već duže članovi prvoligaškog sjevera u kojemu su dosada postizali vrlo dobre pa i odlične rezultate. Ova sezone imaju nešto lošije rezultate, ubilježili su jedan ili dva pomalo neočekivana poraza te su trenutno 8.ekipa lige. No istodobno imaju i dvije utakmice manje u odnosu na većinu ostalih ekipa te se eventualnim pobjedama u tim utakmicama mogu sasvim približiti vrhu lige.

Prva prilika im je upravo u subotu, ali je njihov problem što Virovitičanima nije ni na kraj pameti da na njihovu parketu Maksimir sakuplja zaostale bodove. Domaći rukometaši krenuli su sa pripremama već drugoga dana nove godine, odigrali su već nekoliko pripremnih utakmica, ekipa je manje-više spremna za subotnji dvoboj. A u njemu je cilj nova dva boda i povratak na diobu 1.mjesta 1.HRL Sjever.

Trener Damir Vašarević na raspolaganju ima gotovo istu momčad u odnosu za završetak prvoga djela sezone. Dobra vijest je povratak u redove „lavova“ Filipa Vašarevića koje je zbog posla pauzirao u prvome djelu.  Loša vijest je problem sa ozljedom Ivana Gašparovića za kojega nije sigurno da će biti dio subotnje momčadi. Svi ostali su spremni, dobrog raspoloženja i sa željom da se u nastavak sezone uđe sa nova dva boda.

Utakmica započinje u 19 sati u dvorani Tehničke škole, a vjerne navijače pozivamo da dođu u što većemu broju i tako nastave virovitičkim rukometašima davati onakvu podršku kakva je bila i prvi dio sezone.