Izdržali do 40.minute, poraz od KTC-a 24:33

rukomet-lopta-ruka-1-1024x693

Nakon samo 14:15 na poluvremenu, te minimalnog zaostatka 20:21 u 40.minuta ipak uvjerljiv poraz Virovitičana na otvaranju sezone od KTC-a 33:24.

Križevčani su i ove sezone jedan od favorita za osvajanje naslova prvaka i teško da su virovitički rukometaši mogli dobiti težeg protivnika na otvaranju nove sezone. Ipak nisu otišli na gostovanje sa bijelom zastavom već spremni da domaćinu maksimalno otežaju osvajanje prvih bodova. I može se reći da su u tome uspjeli unatoč krajnjem rezultatu.

Odlično su igrači Damira Vašarevića ušli u utakmicu. Brzo su poveli 3:1 pa zatim 6:4 no tada su propustili realizirati čistu kontru za +3. Križevčani to koriste te prvi puta dolaze u vodstvo 7:6. Predvođeni raspoloženim dvojcem Ezgeta – Tandara domaćini ubrzo vode i sa osjetnih 15:9 što nije obeshrabrilo goste koji serijom 5:0 dolaze do minimalnog zaostatka 14:15 što je bio i rezultat poluvremena. U drugom djelu igra gol za gol sve do 40.minute i rezultata 21:20 za igrače KTC-a. Tada Virovitičani nastavljaju sa serijalom promašaja što domaćim igračima omogućuje ponovno odvajanje na 26:21 sredinom drugoga djela. Domaćini tada ostaju sa igračem manje što je izgledalo dobrom prilikom za Virovitičane za povratak u utakmicu. Na žalost, umjesto da se približe na minimalan zaostatak dozvoljavaju domaćinu da poveća svoju prednost na 28:21 i praktički već tada odluče pobjednika. Do kraja igrači KTC-a povećali su svoju prednost na konačnih 33:24 te tako ostvarili uvjerljivu pobjedu koja je zaslužena iako previsoka u odnosu na tijek utakmice.

Na kraju trener Vašarević može biti zadovoljan što je ekipa, ove sezone definitivno slabija u odnosu na prošlu, pružila većim dijelom utakmice odličan otpor kvalitetnijem domaćinu. Ono što je loše i što je u konačnici i dovelo do ovakvog poraza su velika 24 promašena udarca gostujućih rukometaša uključivo i 7-8 čistih kontranapada u odlučujućim trenucima utakmice. Boljom realizacijom Virovitičani su sigurno mogli u najmanju ruku izboriti puno manji poraz ako ne i ostati u igri za možda i pokoji bodom.

Najviše pogodaka u ekipi Viro Virovitice postigli su Luka Pandža 6, Ivan Janjić 5 te Matko Crljenić i Karlo Vašarević po 4. Domaćine je predvodio odlični Toni Ezgeta sa 10 te dvojac Tandara i Pehar sa 7 postignutih zgoditaka.

RK Viro Virovitica: Meter, H.Vašarević, K.Vašarević 4, Rešetar, Oršulić, Udžbinac, Pandža 6, Štimac, Moslavac 2,, Sabo 1, Crljenić 4, Starčević, Janjić 5, Iv.Gašparović 1, Godeč 1, Smutni.

Sedmerci: KTC 4/4  Viro Virovitica 2/3

Isključenja: KTC 8 minuta  Viro Virovitica 6 minuta