Još jedan uspješan vikend u 1.HRLDA Istok

DSC_1248

RK Brod – RK Viro Virovitica 1  16-29 (10-13)

Strijelci: Moslavac 8, Kosanović 5, Rendulić 4, Velić 4, Matijević 4, Kovačević 2, Prtenjača 2

Golmani: Šiptarić 10 obrana, Kucljak 4 obrane

Prvu utakmica tog dana u Slavonskom Brodu, u vrlo hladnoj dvorani odigraali su RK Brod i naša ekipa RK Viro 1. Susret započinjemo nervozno. U obrani slabo reagiramo,a u napadačkom dijelu krećemo sa par tehničkih grešaka, što je vrlo neuobičajeno za našu ekipu ali to možemo pripisati hladnoj dvorani i ranom terminu odigravanja, Već u 3. minuti, kod rezultata 0-2 za Brod, primorani smo pozvat time out. Trener pokušava trgnuti i probuditi ekipu, ali nastavak ne donosi bolju igru ili buđenje ekipe, jer do 8 minute uspijevamo postignuti samo 1 (jedan!!!) pogodak. Semafor je u tom trenutku pokazivao 1-4 za RK Brod. Tek nakon 2 obrane Šiptarića u istom napadu Broda, ekipa se budi, polako dolazimo u radnu temperaturu i do kraja poluvremena okrećemo rezultat u našu korist. Do kraja poluvremena dopuštamo 6 pogodaka Brodu, dok ih mi postižemo 12. Rezultat poluvremena 13-10 za našu ekipu. Možemo reći da smo do poluvremena radnu temperaturu postignuli i da u daljnjem tijeku utakmice neće doći u pitanje pobjeda. Kako je utakmica odmicala naša prednost je rasla, Trener Marko daje priliku svim igračima, ali niti u jednom trenutku Brod nije uspio smanjiti razliku. Konačni rezultat susreta 29-16 za RK Viro 1.

U strijelce su se upisali svi igrači, osim naših pivota, Kolara i Čevelaka, ali tijekom čitave utakmice odlično su odradili sve obrambene zadatke. Ekipa Broda se pokazao kao vrlo neugodan protivnik ako se u utakmicu uđe “hladan” ili “lako ćemo”.

RK Slavija – RK Viro Virovitica 2  7-21  (1-11)

Strijelci: Perak 7, Mihajlović 5, Tomljaović 2, Lončar 2, Pribil 2, Blažević 1, gojević 1, Vučak 1.

Golmani: Orban 17 obrana

Ekipa RK Slavije iz Starog Petrovog Sela bila nam je velika nepoznanica, jer smo se prvi puta susreli međusobno na rukometnom terenu. Utakmica za našu ekipu počinje kao i kod Vira 1, vrlo nervozno i sa tehničkim greškama. Ali u ovoj utakmici od prve minute nalazimo se u vodstvu ali uz jako loše realizaciju naših vanjskih igrača. Poluvrijeme 11-1 za našu ekipu. Velik broj pogodaka postižemo nakon naših odličnih reakcija u obrani, i nakon obrana golmana Orbana. Do kraja susreta svi igrači su se upisali u strijelce osim Horvata, koji je imao priliku realizirati sedmerac, ali njegov dobar šut brani odlični golman Slavije, Erstić. Konačni rezultat 21-7 za našu ekipu. Dečki su prikazali veliko zalaganje i napredak u obrani, i potpomognuti golmanom Orbanom ekipi Slavije nisu dopustili postići više od 7 pogodaka na susretu.

RK Viro Virovitica 2 – RK Brod  5-18 (3-11)

Strijelci: Perak 1, Lončar 1, Pribil 1, Vučak 1, Tomljanović 1.

Golmani: Orban 13 obrana

Kao što se dalo pretpostaviti nakon odigrane dvije utakmice tog dana u dvorani Brod, ako naš vanjski šut ekipe Viro 2, ne proradi, biti će vrlo teško držati korak sa vrlo dobrom i neugodnom ekipom Broda. Tijekom susreta i dalje nam je slaba realizacija vanjskog šuta. Teško dolazimo do čistih prilika za pogotke. Ali na kraju pružili smo dobar otpor, toga dana jačem protivniku. Kod Broda najbolji pojedinci Čondić (11 golova), Filipović (4 golova), i golman Čurković.

RK Viro Virovitica 1 – Rk Slavija 27-0 (14-0)

Strijelci: Velić 7, Kosanović 6, Moslavac 6, Matijević 3, Rendulić 2, Prtenjača 2, Kolar 1

Golmani: Kucljak 4 obrane ,Šiptarić 2 obrane

Velika razlika u kvaliteti ekipa dolazi na vidjelo od prve minute. Odličnom obranom ne dozvoljavamo protivnicima lake šuteve. Utakmicu koristimo kao uvježbavanje obrane 3-3, koja bi nam mogla koristiti u narednim susretima. Obrana je funkcionirala odlično, veliku većinu napada Slavije zaustavljamo presijecanjem i krađom lopti, u kojima prednjače u našoj ekipi Mosalvac sa 5 ukradenih lopti, Kosanović 4 ukradene, Velić 2 ukradene lopte. Pravi mali lopovi.  Takvom obranom protiv Slavije naši golmani nisu imali previše posla te su skupili “samo” 6 obrana, a do kraja susreta primili smo 0 pogodaka. Svi igrači su se upisali u strijelce, osim Čevelaka. Koji je i u ovoj utakmici bi jedan od naših najboljih obrambenih pojedinaca, sa dvije blokade. Tijekom cijele utakmice obrana je bila na viskom nivou. Konačni rezultat 27-0

Pohvale svim igračima na zalaganju, odigrali smo odličan 6. krug, Ekipa Viro 1 ostvarila  je dvije uvjerljive pobjede sa kojima je učvrstila svoju drugu poziciju, odmah iza neporažene ekipe RK Požege, dok se ekipa Viro 2 sa jednim porazom i jednom uvjerljivom  pobjedom, zadržala se u “zlatnoj sredini”.  Svakom utakmicom vidljiv je napredak naših ekipa. Viro 1 u samom je vrhu najboljih ekipa naše regije Istok, a Viro 2 pokazuje iz susreta u susret da protiv njih nikome neće biti lagano, čak niti ekipama iz samog vrha naše regije.

Slijedeće utakmice igramo u Vinkovcima, protiv ekipe Rk Spačva iz Vinkovaca i RK Borovo iz Vukovara. Nadamo se u Vinkovaca da ćemo pružiti dobru igru i doći do novih bodova. (autor: m.crljenić)