Još jedna teška utakmica, dolazi Moslavina

MG_4564_naslovna22

Nakon poraza u 1.kolu u Križevcima koji je na kraju bio uvjerljiviji nego je trebao biti obzirom na prikazanu igru, Virovitičanima slijedi još jedna teška utakmica. U subotu 21.09.2019. godine dolaze im još jedan favorit za naslov prvaka ekipa Moslavine iz Kutine.

Kutinski rukometaši su jedni od rijetkih ekipa koja su prošle sezone uzeli bodove, točnije bod u Virovitici. Ove godine gosti dolaze u ojačanom sastavu u odnosu na prošu sezonu i sa jasnom ambicijom osvajanja prvog mjesta i plasmana u Premijer ligu. Sve to i više nego dovoljno govori da je pred domaćim rukometašima teška i zahtjevna utakmica.

U Križevcima ekipa je pokazala da, iako objektivno slabija, može pružiti dobru igru, no isto tako da ima veliki problem u realizaciji koja je u konačnici i bila krivac za doživljeni poraz. S jedne strane jasno je da ekipi nedostaje, do ove sezone, prvi strijelac Luka Moslavac i da je njegove golove ali i asistencije teško nadoknaditi. S druge strane domaći rukometaši morati će biti puno više koncentrirani u prilikama za pogodak, pogotovo u „zicerima“ kojih su se napromašivali u susretu sa KTC-om.

U subotnju utakmici domaćini će nastupiti sa nekoliko novih igrača koji bi svakako trebali donijeti više opcija (pogotovo obrambenih) domaćem treneru Vašareviću. Ekipa će morati prije svega biti ponovno na 100% svojih mogućnosti ako ne i više od toga ukoliko žele izbjeći novi poraz. Obzirom na napadačke limite domaćina, ključ dobrog rezultata zasigurno će biti u čvrstoj i agresivnoj obrani koju bi trebala pratiti dobra večer virovitičkih golmana. Ako tome bude tako i ako se u napadu broj promašaja i neiskorištenih prilika svede na minimum, Virovitičani se imaju pravo nadati povoljnom rezultatu unatoč kvalitetnijem protivniku.

Utakmica u dvorani Tehničke škole započinje u 19 sati sa vjerujemo dobrom posjetom domaćih navijača. Jer ove sezone je virovitičkim rukometašima pomoć sa tribina itekako potrebna.