Junački do boda u Zagrebu

seniori_4

Sjajna igra Virovitičana večeras u Zagrebu kojom su izborili veliki bod na gostovanju kod RK Medveščak. Bod osvojen rezultatom 28:28 u dramatičnoj završnici nakon zaista odlične utakmice naših, ali i domaćih “medvjeda”.

Bila je to izjednačena utakmica od samoga početka. Prvu osjetniju prednost stekli su domaćini krajem prvoga poluvremena 14:10. No,nakon minute odmora našega trenera,brzo se vraćamo na 14:13, da bi se na odmor otišlo s prednošću Zagrepčana 15:13.

Na početku drugih 30 minuta ostajemo bez nama važnoga Kristijana Smiljčića,koji nakon jednoga oštrog prekršaja domaćih više nije mogao nastaviti igru. Unatoč tome naši dečki se ne predaju. Štoviše predvođeni danas ponovno izvrsnim Štimcem na golu dolaze i do prvoga vodstva na utakmici 18:17. Imamo tada priliku da u narednim minutama odemo i na veću prednost,ali u tome ne uspijevamo pa utakmica ulazi u dramu zadnje minute.

U tu minutu Medveščak ulazi vodstvom 28:27. Trener Vašarević uzima time-out za završnih 30 sekundi naših. Tih 30 sekundi završava sjajnim golom Paljara 11 sekundi prije kraja za izjednačenje 28:28. Tada time-out uzima domaći trener i “medvjedi” imaju zadnji napad i 9 sekundi. U tih 9 sekundi, sa 7 igrača u polju i bez golmana, domaći igrač pogrešno dodaje loptu koja završava u rukama našega Godeča. Pokušaj Godeča da pogodi praznu mrežu spriječava igrač Medveščaka, suci ništa ne sude, a kada je lopta i ušla u mrežu Zagrepčana vrijeme utakmice je isteklo. Na semaforu je ostalo, možda i najpravednijih, 28:28.

Ponovno je večeras odličnu utakmicu odigrao naš golman Štimac. Nakon malo lošijeg ulaska u utakmicu sakupio je na kraju 17 obrana od kojih su neke bile čisti ziceri domaćina. Napad je predvodila trojka Paljar-Janjić-L.Moslavac sa po 6 zgoditaka. Ali prije svega treba istaći cijelu ekipu i sve igrače koji su večeras igrali. Odigrali su čvrstu,borbenu i mušku utakmicu od prve do zadnje minute protiv odličnog domaćina, četvrte momčadi lige i na njihovu terenu. I za to su zasluženo nagrađeni važnim bodom.

Kod Medveščaka 7 pogodaka Vrpoljca te 5 Halužana.

RK Viro Virovitica: Meter, Vozab, Godeč 4, Čaleta-Car, K.Moslavac 1, Starčević, Smiljčić 1, Smutni, Paljar 6, Rešetar, Poljak 3, Domjanić, Janjić 6, Vašarević, Štimac, L.Moslavac 6.

Sedmerci: Medveščak 7/9 Viro Virovitica 2/2

Isključenja: Medveščak 10 minuta Viro Virovitica 16 minuta