Kreće prva liga, prvi protivnik RK Prelog

IMG-7830a7c54aee779046bc1ea1aac95e84-V

Odigravanjem turnira u Požegi protekloga vikenda završile su pripreme naših seniora i pred njima je otvaranje nove sezone gostovanjem u subotu 15.09.2018.godine u Prelogu kod istoimenog domaćina RK Prelog. Ekipa Preloga novi je član 1.HRL Sjever i kao takva predstavlja teško gostovanje za 1.kolo i za prvu službenu utakmicu. Naime teren u Prelogu, još iz drugoligaških dana, Virovitičani pamte kao „vruć“, a gotovo sigurno da će takav biti i u subotu. Domaćini žele ući u ligu s prvim bodovima, naše dečke čeka puna dvorana i biti će sve samo ne jednostavno ostvariti povoljan rezultat.

No, ekipa je po riječima trenera Vašarevića odradila dobre pripreme iako zbog raznih obveza pojedini igrači nisu mogli proći cjelokupni program priprema, a bilo je tu i ozljeda koje su remetile planirani rad.  Ekipa je iskusnija za jednu prvoligašku godinu, igrački kadar je sličan prošlogodišnjem, dečki su motivirani i spremni se izboriti za prvu pobjedu. U odnosu na kraj prošle sezone u prvoj utakmici neće biti Filipa Vašarevića i Ivana Tarasa te zbog bolesti Roberta Rešetara, ali zato će tu biti Igor i Ivan Gašparović. Tijekom priprema ekipa je odigrala  10-tak utakmica u kojima su ubilježili i pobjede i poraze ali su te utakmice bile idealan način da se  ekipa nakon pauze ponovno uigra kao i da se novi igrači upoznaju sa suigračima, načinom rada trenera i pojedinim igračkim akcijama ekipe.

Prelog, bar koliko je našima poznato, sačuvao je ekipu sa kojom je ostvario drugoligaški naslov te se pojačao sa nekoliko igrača, uglavnom iz tzv. varaždinskog bazena. Sigurno su ekipa koja zaslužuje respekt ali i ekipa koju Virovitičani mogu dobiti. Za pobjedu će trebati igrati na sadašnjem kvalitetnom maksimumu bez obzira što taj maksimum i sadašnja forma nisu na onoj najvišoj razini, što je obzirom na sam početak sezone i za očekivati. Dečki se samo trebaju držati uspješne prošlogodišnje formule koja kaže: odigrati sa srcem, borbeno, dati sve od sebe i rezultat će biti najbolji mogući.

Utakmica započinje u školsko-sportskoj dvorani Prelog u 19.30 sati.