Kutina prvo od tri teška gostovanja

rukomet_lopta_velika_ruke_297564287

Pred rukometašima Viro Virovitice je niz od tri vjerojatno najteža gostovanja u sezoni. Prije nego istrče na parket dvorana u Križevcima i Bjelovaru, prvi težak ispit im je u nedjelju 24.ožujka 2019. godine kada gostuju u Kutini gdje ih u 21.kolu 1.HRL Sjever dočekuje domaća Moslavina.

Ekipa Moslavina izrazito je težak protivnik na svojemu terenu. Do bodova u Kutini teško se dolazi neovisno o tome na kojemu su mjestu Kutinjani na tablici, što je nedavno osjetila i ekipa vodećega Bjelovara osvojivši na kutinskom parketu samo bod. Stoga Virovitičane čeka teška utakmica i motivirani domaćin koji je k’tome u dobroj formi što pokazuju i njihovi rezultati u zadnjim utakmicama i 4.mjesto na tablici 1.HRL Sjever.

U prvom djelu sezone, kada je Moslavina imala jedan loš niz utakmica, neočekivano su uzeli bod u Virovitici. I tada se vidjelo da jednostavno „ne leže“ virovitičkoj ekipi, pa će u nedjelju igrači trenera Vašarevića morati odigrati zaista na vrhunskoj razini ako se žele nadati nečemu višem od poraza. Ove dvije ekipe tijekom sezone osim službenih odigraju i nekoliko prijateljskih i pripremnih utakmica te je sigurno da se međusobno jako dobro poznaju. Moslavina kod kuće igra jedan vrlo agresivan rukomet, ponekad i na rubu grubosti, za očekivati je da će imati i dobru podršku sa tribina, pa „lavovima“ ostaje jedina mogućnost da uzvrate takvom istom borbenom i agresivnom igrom te ne dozvole se isprovocirati tijekom utakmice zbog ponekog grubljeg prekršaja od strane domaćina. Ukoliko u tome budu uspješni biti će u prilici vratiti se u Viroviticu neporaženi.

Utakmica u ŠD Kutina započinje u 18 sati.