Lavovi pokazali zube Maksimiru

RK-Viro-Virovitica-Borovo-2

Pobjeda Virovitičana u Zagrebu nad Maksimirom Pastelom 25:21. Na terenu na kojemu je dosada pobjedu izborio samo KTC i gdje je primjerice izgubio i Bjelovar, naši dečki izvojevali su pobjedu odigravši jednu od najboljih obrambenih utakmica sezone. Sa Štimcem na golu i obranom vođenom Janjićem gosti su gotovo zaključali svoj gol u prvih 20 minuta utakmice. Zagrepčani su u tom periodu uspjeli postići tek dva gola, a na semaforu je stajalo velikih 9:2 za Viro Viroviticu. Naravno, na tako visokoj razini teško je odigrati cijelu utakmicu kao što je i kvaliteta domaćina morala prije ili kasnije doći do izražaja. Tako je Maksimir do kraja poluvremena uspio donekle povezati svoj napad, iskoristili su i poneku napadačku grešku naših te do poluvremena stići do za njih prihvatljivijeg minusa 9:12.

U nastavku ponovno je uslijedio period granitne virovitičke obrane pa su naši se ponovno vratili na uvjerljivije vodstvo 16:10. Prilika je to bila za prelomiti utakmicu, no pogreške u napadu i promašeni sedmerac vraćaju neizvjesnost u utakmicu. Kulminacija neizvjesnosti dolazi 10-tak minuta prije kraja kada Maksimir dolazi do tek drugog izjednačenja na utakmici 20:20 i u priliku da potpuno preokrenu utakmicu. Međutim u samoj završnici budi se do tada poprilično rezervirani Luka Moslavac i sa tri gola u zadnje tri minute ponovno vraća prednost na stranu naših 24:21, da bi konačnih 25:21 postavio Karlo Vašarević.

Za večerašnju obranu pohvalu zaslužuju svi igrači koji su bili na terenu. Borbeno, srčano, agresivno ali i pametno zaustavili su domaćine na svega 21 golu što je ove sezone malo kome uspjelo. Što se napada tiće Luka Moslavac nije briljirao ali je ipak na kraju stigao do 7 postignutih golova. Dobra utakmica za Dubravka Benka našega drugog strijelca sa 5 pogodaka, a Ivan Janjić je odigrao još jednu all-round utakmicu. Bilo ga je svuda po terenu, stvarao je probleme domaćim igračima i u obrani i u napadu te vjerojatno dokazao da je najbolji pivot lige. Karlo Štimac sakupio je 13 obrana i bio bitan razlog tako dobre obrambene partije naših.

Kod ekipe Maksimir Pastela Goran Blažević postigao je 5 golova, a 4 puta uspješna je bila trojka Ivan Jurić, Mario Lacković i Bruno Negran.

Nakon tri pobjede u nizu ekipi i treneru Vašareviću slijedi zadnja ovosezonska domaća utakmica. Protivnik je ekipa Garešnice, a utakmica je prilika da se zajedno sa vjerujemo punim tribinama oproste od ove, iznad očekivanja, uspješne debitantske prvoligaške sezone.

RK Viro Virovitica: Meter, Crljenić 2, Godeč, F.Vašarević, K.Vašarević 3, Smiljčić 2, Smutni, Benko 5, Taras 2, Poljak, Janjić 3, Vozab 1, Štimac, Moslavac 7.

Sedmerci: Maksimir Pastela 2/4  Viro Virovitica 3/5

Isključenja: Maksimir Pastela 4 minute  Viro Virovitica 4 minute