Lijepa večer za zadnju domaću utakmicu i pobjedu 38:29

Štimac

Zadnju domaću utakmicu odigrali su večeras Virovitičani ove sezone. U praktički revijalnoj utakmici pobjeda Viro Virovitice 38:29.

Đakovčani su već odavna putnik u niži rang slijedeće sezone. Uz to u Viroviticu su doputovali sa samo 9 igrača pa je bilo za očekivati da sama utakmice neće biti osobito neizvjesna. Domaćini, iako nisu imali neki imperativ pobjede, od samoga starta željeli su dobrom igrom i pobjedom završiti sezonu što se tiće domaćega parketa. Već u prvim minutama Virovitičani dolaze do vodstva 4:1, da bi već kod 9:5 domaći trener potpuno promijenio prvu sedmorku dajući priliku igračima koji su ove sezone manje igrali. A oni su, baš kao i prošli vikend sa Vidovcem, iskoristili pruženu priliku te do poluvremena vodstvo povećali na uvjerljivih 22:14.

Niti u drugih 30 minuta ništa se nije promjenilo. Razigrani Virovitičani nemilice pune gol Đakovčana, dok gosti pružaju maksimum onoga što trenutno mogu. U jednom trenutku prednost domaćina je velikih 30:18, da bi do kraja utakmice Đakovo uspjelo razliku smanjiti na pristojnijih i završnih 38:29.

Sveukupno bila je to jedna lijepa rukometna predstava, dosta lijepih akcija, bez grubosti i bilo kakvih tenzija u kojoj su gledatelji zasigurno mogli uživati. Uz to domaćini su uspjeli u cilju da po prvi puta u sezoni se u strijelce upišu svi igrači osim dvojice vratara, kao i da prvi gol postigne još jedan debitant u prvoligaškoj utakmici Leon Dujmović. Također na golu Virovitičana prve prvoligaške minute uspješno je odradio i mladi vratar Karlo Starčević.  

Đakovčani su odigrali korektnu utakmicu, unatoč svojim problemima nisu se predavali, i svakako treba im poželjeti brz povratak među prvoligaše. Strijelce su im predvodili Renato Čurić sa 7 te Noa Mandić sa 6 golova, a dobar je na golu bio Filip Orlović. Đakovo je klub velike tradicije, poznate rukometne škole, sa višegodišnjim iskustvom igranja u Premijer i 1.ligi te je za hrvatski i slavonski rukomet  dobro da se što prije vrate tamo gdje pripadaju.

Nakon zadnje ovosezonske domaće utakmice, ekipi Damira Vašarevića preostaje još idući vikend odigrati i zadnju utakmicu sezone. U zadnjem 26.kolu gostuju kod ekipe Maksimir Pastela.

RK Viro Virovitica: K.Starčević, Vašarević 4, Dujmović 1, Rešetar 2, Pandža 4, Štimac, Moslavac 5, Sabo 3, Ig.Gašparović 5, Poljak 1, Crljenić 4, A.Starčević 1, Janjić 1, Iv.Gašparović 2, Vulić 4, Smutni 1.

Isključenja: Viro Virovitica 4 minute  Đakovo 4 minute

Sedmerci: Viro Virovitica 3/3  Đakovo 2/3