Loš dan mlađih kadeta, dječaci B opet pola-pola

520286 nova lopta

Mlađe kadetska ekipa imala je loš prošli vikend igravši utakmice 5.kruga 1.HMKRL Istok. Na svome terenu upisali su dva neugodna i uvjerljiva poraza i prikazali neočekivano lošu igru. Prvi protivnik bila im je ekipa RK Valpovka koja je objektivno najbolja ekipa u ligi te je cilj ekipe Darka Grdića bio odigrati što bolje i pružiti što jaći otpor. To se i učinili većim djelom prvog poluvremena koje je završilo sa pristojnim zaostatkom 10-15 za Valpovčane. Međutim u drugih 20 minuta kao da naših nije bilo na terenu. Svega 7 postignutih golova i čak 17 primljenih na kraju je rezultiralo uvjerljivom pobjedom Valopovke 32:17. Nešto bolji od ostalih bili su Pauković sa 4 te Rončević sa 3 postignuta gola.

U drugoj utakmici bila je prilika za popraviti dojam protiv ekipe Feniksa. Međutim, bilo je očito da mladi Virovitičani zaista nemaju svoj dan. Osim 2:2 na samome početku, sve ostalo je bila uglavnom jednosmjerna utakmica u kojoj su igrači iz Osijeka samo povečavali svoju prednost. Na odmor se otišlo s prednošću Feniksa 14:7, da bi početkom drugoga djela domaćini konačno pokazali više borbenosti i želje te serijom 4:1 došli na zaostatak od 11:15. Tada su promašili nekoliko prilika da se vrate u utakmicu, gosti to kažnjavaju, odlaze na 12:21 i tu je pobjednik bio riješen. Na kraju pobjeda Feniksa 23:14. Iz ove utakmice najbolje je za istaknuti Matka Moslavca koji je, iako godištem pripada ekipi dječaka A, bio najbolji strijelac ekipe sa 4 pogotka, a i istaknuo se sa nekoliko asistencija i ukradenih lopti.

Dječaci B ponovili su pak u proteklu subotu učinak od tjedan ranije. U sklopu 6.kruga 1.HRLDB Istok ubilježili su jednu pobjedu i jedan poraz. Uvjerljivo su porazili ekipu RK Županja 20:8, dok su u dobroj utakmici poraženi od RK Spaćva 8:14. Sveukupno, nakon lošeg ulaska u ligu, treba reći da se mlada ekipa Luke Poljaka pomalo priviknula na prvu godinu tzv.velikog rukometa, ostvarila prve pobjede te se tako odmakla od začelja tablice.