Medveščak mora pasti

MG_8178

Nakon što su šokirali sami sebe u utakmici s Prelogom pa prošli osječkom „zonom sumraka“, pred virovitičkim rukometašima je nadajmo se jedna normalna rukometna utakmica. Udovoljivši zamolbi gostiju u neuobičajenom terminu petkom, 15.02.2019. u Viroviticu stiže zagrebački Medveščak. Utakmica je to 16.kola 1.HRL Sjever u kojoj će domaćini tražiti prvu proljetnu pobjedu.

Zagrebački „medvjedi“ klub su sjajne prošlosti ali puno manje sjajne sadašnjosti. Najbolje godine ovoga kluba su daleko iza njih , a njihova stvarnost u ovom trenutku je borba za prvooligaški opstanak. U najavi utakmice gotovo da se može prepisati sve rečeno kada je gost domaćinima prije dva tjedna bio Prelog. Medveščak je 11.momčad lige, svaki bod im je bitan i baš poput Preložana učiniti će sve da bar jedan „ulove“ u petak navečer. Nisu loša ekipa, no daleko najjače ime Zagrepčana je njihov trener Irfan Smajlagić. Popularni Pipe je jedan od najboljih igrača koje je hrvatska imala, u svoje vrijeme ponajbolje desno klrilo svjeta i olimpijski pobjednik iz Atlante. Smajlagić je bitno sudjelovao i kao pomočnik Lini Červaru slavne 2003.u osvajanju naslova svjetskih prvaka, a od tada je svojevrsna persona non grata hrvatskog rukometa.  Kako bilo da bilo, trenutno je u funkciji trenera Medveščaka i kao takav pružiti će domaćem treneru Vašareviću priliku za jedan zanimljiv trenerski dvoboj.

No na terenu ne igraju treneri već igrači. A domačim igračima ovoga puta pobjeda je gotovo imperativ. Situacija nije bajna iako je ekipe i dalje u vrhu lige. Međutim protekle dvije utakmice ostavile su traga na psihološkom planu, Ivan Gašparović se ponovno ozlijedio u Osijeku i neće ga biti u sastavu, no ostatak ekipe je zdrav i spreman. Vjerujemo da su dečki naučili nešto zadnja dva tjedna, da ovoga puta neće biti „lako ćemo“ bez obzira koji su „medvjedi“ na tablici i da će od prvog zvižduka sudaca krenuti punim gasom. Obrana mora biti forte Virovitičana, mora biti ona iz najboljih izdanja proteklih sezona i onda neće biti drame na kraju utakmice. A bodovi će u tom slučaju sigurno ostati u Virovitici.

Naravno, bilo bi lijepo da i domaća publika, unatoč razočaranju od prije 15-tak dana, ponovno dobro popuni virovitičke tribine. Imati će zasigurno priliku gledati zanimljiv dvoboj, igrački i terenerski, a uvjereni smo ovoga puta i pobjedu virovitičkih „lavova“.

Utakmica u dvorani Tehničke škole započinje u 20 sati.