Metalac nosi doma bod

rukomet-lopta-ruka-1-1024x693

U utakmici preokreta Viro Virovitica i Metalac podjelili su bodove rezultatom 30:30. I to je po svemu viđenome i najrealniji ishod večerašnje borbene i žustre utakmice.

Virovitičani su bolje ušli u susret. Dobra obrana i učinkovit napad donijeli su im prvo ozbiljnije vodstvo 7:4 sredinom prvoga djela utakmice. Međutim tada igra domaćina, pogotovo u napadu, ulazi u jednu crnu rupu, teško dolaze do pogotka, a usput su i razbranili gostujučeg golmana. Sve to dovodi Zagrepčane do izjednačenja 8:8, a uskoro i vodstva 13:9. Svoju prednost uspjevaju zadržati i do kraja poluvremena pa ekipe u svlačionicu odlaze vodstvom Metalca 14:11.

Situacija na terenu mjenja se opet početkom drugih 30 minuta. Opet su domaćini bolja ekipa na parketu, dostižu goste na 16:16 a ubrzo vodstvo vračaju na svoju stranu te vode 20:19. U nekoliko navrata Viro Virovitica ima +2 i priliku za uvjerljivije vodstvo no te prilike nikako ne uspjevaju iskoristiti. U posljednjih 7 minuta utakmice ulaze Virovitičani s prednošću 28:26, imaju dva napada za otići na vjerojatno odlučujućih +3, ali rezultat svega je ponovno vodstvo Metalca 29:28. U zadnjih 30-tak sekundi utakmice ekipe ulaze s prednošću gostiju 30:29, domaćinima ostaje zadnji napad i minuta odmora trenera Vašarevića. Dogovoreno na time-outu rezultira pogotkom Luke Pandže 4 sekunde prije kraja, time-out gostujućeg trenera Papića nije gostima pomogao da preostale sekunde pretvore u novi zgoditak pa utakmica završava neodlučenim rezultatom 30:30.

Virovitičani su željeli večeras oba boda ali kada se pogleda cijela utakmica mogu biti zadovoljni i bodom. Metalac se za razliku od utakmice u prvom djelu sezone pokazao u puno boljem svjetlu, jaći su večeras bili i za nekoliko igrača kojih tada u Zagrebu nije bilo i mora se priznati da su osvojeni bod potpuno zaslužili.

Još jednom prvo ime virovitičke ekipe bio je Luka Moslavac. Ukupno 14 njegovih pogodaka od ćega 8 iz bez pogreške izvedenih sedmeraca. Odličnu utakmicu odigrali su Luka Pandža i Ivan Janjić strijelci 5 golova te u završnici precizni Igor Gašparović sa ukupno 4 pogotka. Kod gostiju 7 golova Nikole Fineka te 6 odličnog pivota Kaje Cikatića.

Virovitičanima sada slijedi najteži dio ovog djela sezone gdje imaju tri izrazito teška gostovanja u Kutini, Križevcima i Bjelovaru. Na domaći parket vraćaju se tek 13.travnja 2019. godine kada im u goste stiže ekipa Vidovca.

RK Viro Virovitica: Meter, Vašarević, Rešetar, Harš, Pandža 5, Štimac, L.Moslavac 14, Ig.Gašparović 4, Poljak 1, Crljenić 1, Starčević, Janjić 5, Vulić, Zečević Leiss, K.Moslavac, Smutni.

Sedmerci:  Viro Virovitica 8/8  Metalac 1/2

Isključenja:  Viro Virovitica 10 minuta  Metalac 14 minuta