Moslavina uzela bod

IMG-cdeef8eb3b402fa5674e7bdbc1437bec-V

U neizvjesnoj i većinom izjednačenoj utakmici Moslavina je uzela bod u Virovitici rezultatom 25:25.

U najavi utakmice trener Vašarević najavio je tešku utakmicu i ozbiljnog protivnika. I to se je pokazalo točnim, iako je večerašnja utakmica puno više ovisila o tome kako će odigrati Virovitičani nego kakvi će na parket istrčati gosti iz Kutine.

A od samoga početka domaćini su krenuli izrazito nervozno iako za isto nije bilo razloga. Prihvatili su igru Kutinjana umjesto da upravo suprotno nametnu svoju igru. Rezultat toga bilo je vodstvo gostiju 3:1 koje Virovitičani brzo preokreću u svoje vodstvo 7:4. Baš kad se ćinilo da stvari pomalo idu očekivanim tijekom, tehničkim pogreškama i promašenim zicerima  domaćina Moslavina se vraća na 7:7, a ubrzo i u novo vodstvo 10:8. Do kraja poluvremena, dobro popunjene trbine gledaju prilično rastrganu, nervoznu utakmicu obilježenu prije isključenjima, crvenim kartonima i pogreškama nego dobrim rukometom.  Iskorištenim sedmercem u zadnjoj sekundi domaće ekipe na odmor se odlazi minimalnim vodstvom gostiju 11:10.

Dobar ulaz u drugio dio donosi „lavovima“ vodstvo  17:14, ali niti ovoga puta nije to bio put ka rješenju utakmice. Prgavi ali i uporni i borbeni gosti stvari vračaju na nerješenih 17:17. Kada u 54.minuti Virovitičani dolaze u vodstvo 23:20 ćinilo se da je ekipa iz Kutine konačno slomljena i da bodovi ostaju u Virovitici. Međutim, pomalo neshvatljivim pogreškama igrača trenera Vašarevića,  gosti uspjevaju izjednačiti na 24:24 što je rezulatat sa kojime se ulazi u zadnjih dvije minute utakmice. Pogotkom Igora Gašparevića domaćini dolaze u vodstvo 25:24, Moslavina golom Domagoja Plešea izjednačuje na 25:25 te domaćinima ostaje 30 sekundi za ostvariti pobjedu. No pokušaj ostaje samo pokušaj  što je bio znak gostima da burno proslave neočekivani bod na vručem virovitičkom terenu.

Treba biti pošten i reći da je nerješen rezultat i pravedan rezultat. Ipak je pozicija vodeče momčadi lige domaćim igračima bila određeni teret koji im je nepotrebno stvarao nervozu zbog koje nikako cijelu utakmicu nisu mogli nametnuti svoju prepoznatljivu igru. Trener Vašarević nakon utakmice je istaknuo: Razočaran sam pomalo i ja ali još više moje igrači. No ne mogu im zamjeriti htjenje, borili su se, željeli pobjedu ali treba priznati nismo bili na razini proteklih utakmica. Čestitke ekipi Moslavine koja je pošteno osvojila bod, a nama ova utakmica ostaje kao jedno novo iskustvo iz kojega ćemo svi skupa nadam se izvući pouke. Hvala brojnoj publici na posjeti i navijanju, vjerujem da ih ipak nismo razočarali toliko da u istom pa i većem broju ne dođu na tribine u slijedećim, nama jako bitnim utakmicama.

Prvi strijelac domaćina večeras je bio Karlo Vašarević sa 7 golova, Luka Moslavac postigao je 6, dok je Igor Gašparović postigao 5 golova. Odličnu utakmicu odigrao je Karlo Štimac na golu domaćina sakupivši 17 obrana. Kod gostiju Karlo Kligl postigao je 8, dok je Alen Horvat dodao 5 zgoditaka.

Virovitičanima u naredna dva vikenda slijede dva velika derbija. U Viroviticu dolaze križevački KTC i glavni favorit lige ekipa Bjelovara. Najteže utakmice sezone, ali i prava prilika da pomalo gorak okus nakon večerašnje utakmice se ispere sa dvije nove pobjede.

RK Viro Virovitica: Meter, Vašarević 7, Smiljčić, Rešetar, Štimac, L.Moslavac 6, Sabo, Ig.Gašparović 5, Poljak, Crljenić, Starčević, Janjić 4, Iv.Gašparović 3, K.Moslavac, Smutni i Benko.

Sedmerce: Viro Virovitica 3/5  Moslavina 3/3

Isključenja: Viro Virovitica 6 minuta  Moslavina 12 minuta

Crveni karton: Ivan Sertić 20 minuta