Nakon Zagreba stiže Nova Gradiška

MG_5893

Nakon mladih nada PPD Zagreba u subotu, 14.04.2018. godine na parket dvorane Tehničke škole Virovitica našim prvotimcima stiže Nova Gradiška. Ako smo u najavi utakmice sa zagrebašima rekli da je treneru teško pripremiti ekipu za njihov dolazak, što reći za pripremu ekipe za subotnju utakmicu. Dolazi u goste „fenjeraš“ lige i budući drugoligaš, ekipa Nove Gradiške koja se već odavno pomirila sa činjenicom da ispadaju u niži rang. Koliko je u njima motiva za odigrati preostalih nekoliko kola ne zna se, ali je važnije pitanje motiv momčadi Damira Vašarevića. Ovakve utakmice, koliko god to djelovalo kao izlizana parola, su najteže za igrati. Jer ako su u velikoj većini prvoligaških utakmica imali malo za izgubiti, a pobjedom puno dobiti, našim dečkima u subotu igra samo pobjeda. Ne zato jer bi porazom nešto strašno izgubili, opstanak u ligi je siguran, već zbog potrebe da dobar dojam i dobre igre koje su dosada pokazivali ne pokvare jednom lošom ili neodgovornom predstavom.

A pouku što se dešava kad se na utakmicu ide “turistički” Virovitičani su dobili baš na gostovanju u Novoj Gradišci. Nova Gradiška tada još nije imala niti boda, na kontu naših bilo je već respektabilnih 9 i priča se vodila samo o tome hoće li pobjeda biti sa manje ili više od 10 golova razlike. I naravno dogodilo se ono što se tada često dogodi. Gubili su Vašarevićevi puleni cijelu utakmicu, gubili su i sa 6 razlike svega 7-8 minuta prije kraja i onda nevjerojatnom završnicom uhvatili jedan bod.

Nadamo se da je pouka shvaćena i naučena i da u subotu neće biti niti opuštanja, niti zezancije niti nepotrebnih egzibicija. Bez obzira tko igrao, a za vjerovati je da će šansu ovaj put dobiti neki igrači koji su dosada manje igrali, cilj je odigrati borbeno, muški i sa voljom. I uzeti nova dva boda. Iako se liga bliži kraju, nije isto kakav će biti konačan dojam i nije isto hoće li Virovitičani biti deseta ili šesta ekipa lige. Dakle motiva ne bi trebalo nedostajati ako ništa drugo zbog naše vjerne publike koja je baš prije dan-dva pokazala koliko cijeni i kako navija za virovitičke rukometaše. Stoga je red odužiti im se još jednom dobrom utakmicom i još jednom pobjedom.

Utakmica započinje u 19.30 sati.