Novo iskušenje KTC

Rukometna-lopta

U subotu 30.ožujka 2019. godine novi je težak izazov za rukometaše Viro Virovitice. Na put će u Križevce gdje ih očekuje domaći KTC trenutno drugoplasirana momčad lige.

Križevčani uz Virovitičane i Bjelovar čine trojku koja se od početka lige smjenjuje na prva tri mjesta tablice 1.HRL Sjever. Također, oni su ekipa koja je u samome vrhu lige već zadnje 2-3 sezone u kojima im je uvijek malo nedostajalo da osvoje naslov prvaka i postani novi članovi Premijer lige. I ove godine je situacija slična. Porazom prošlo kolo u Bjelovaru opet se čini da će Križevčani na kraju sezone ostati malo kratki. A slično se može reći i za virovitičke rukometaše, pa će ovo biti derbi u borbi za (vrlo vjerojatno „samo“) drugo mjesto ove sezone.

No bilo kako bilo, u subotu je nakon Kutine opet teška zadaća za ekipu Damira Vašarevića. U prvom djelu sezone dvoboj istih protivnika završio je minimalnom pobjedom Viro Virovitice. I to u nevjerojatnom preokretu gdje su Virovitičani nadoknadili -6 u zadnjim minutama i pobijedili golom Kristijana Smiljčića sa zvukom sirene. Kikija više nema u crno-žutim redovima, ali ekipa i bez njega u Križevce ne putuje sa bijelom zastavom. Cilj Virovitičana do kraja sezone je pobjeda u svakoj utakmici i što više bodova na svom kontu nakon zadnjega kola. Neovisno o poretku na tablici i mogućim i nemogućim ishodima utakmica u ovogodišnjoj borbi za prvaka lige. Odlična igra u Kutini, iako sa malo nesretnim završetkom, daje za pravo gostima da se i ovoga puta u Viroviticu mogu vratiti neporaženi.

Hoće li to biti tako, znati će se nakon utakmice koja u ŠD Križevci započinje u 18.30 sati.