Odigrali očajno i na kraju u zadnjoj minuti uzeli 32:32

seniori_6

Odigrali su večeras naši dečki neozbiljno i najveći dio utakmice očajno da bi na kraju ipak uzeli bod. Iako su gubili 5 golova razlike 5 minuta prije kraja došli su u zadnjoj minuti i u vodstvo 32:31, a imali su i šut za pobjedu. No ostalo je na semaforu 32:32. Osvojen je bod,a za onim drugime puno više može žaliti domaća ekipa.

Gostovanje kod Nove Gradiške trenutno zadnjeplasirane ekipe lige dokaz je da bez punog angažmana svakog igrača te čvrste i agresivne obrane se teško može dobiti bilo koga. Ne može se reći da nisu željeli pobjedu ali su očito procijenili da ovoga puta bi do bodova mogli i sa malo manje gasa nego inaće. Pokazalo se da su krivo mislili.

Nevjerojatno zvući brojka od čak 13 promašenih zicera samo u prvom poluvremenu. Pa su u samom početku umjesto vodstva 3-4 razlike bili u zaostatku gol ili dva. Kada su sredinom poluvremena poveli 11:9 opet su bili u prilici da povedu sa značajnijom razlikom. Ali kad se onda promaši čista kontra pa zicer sa 6 metara rezultat može biti samo opet vodstvo domaćina koji sa prednošću 17:15 odlazi na odmor.

Na odmoru trener Vašarević naravno nije imao lijepih rijeći za svoje pulene, očekujući da u drugih 30 minuta pokažu svoje pravo lice. Ali u sportu to tako ide. Kad vidiš da je “vrag odnio šalu” želiš promjeniti stvari, ali onda više ništa ne ide. Naši su nastavili promašivati nemoguče, Novogradiščanima je ulazilo sve i svašta pa se u 48 minuti došlo do 28:22. Slijedi time-out Vašarevića i zadnji pokušaj naših da izbjegnu poraz. Nastavljamo sa dva “flastera” na dvojici igrača domačina, njih je to donekle zbunilo, ali ipak drže razliku do pristojnih 31:27. A onda u zadnjih 4 minute serija naših od 5:0. Do vodstva 32:31. Sve završava sa već opisanom dramom u zadnjim sekundama.

Obrambeno bila je ovo naša najgora utakmica sezone. I prvi puta sa lošim golmanima. U napadu na kraju je sakupljeno 19 promašenih zicera što je puno previše. Pa kad se sve zbroji dobar je taj bod koji su uzeli. I vjerujemo izvukli pouke za utakmice koje slijede.

Ovoga puta nikoga od naših ne bi posebno isticali. Kod borbenih domaćina koji su burno proslavili svoj prvi bod sezone odlični su bili Orelj sa 12 te Ivanišević sa 9 postignutih golova.

RK Viro Virovitica: Meter, Kukić 1, Godeč 2, Rončević 5, K.Moslavac, Starčević, Smutni, Paljar 6, Rešetar, Poljak, Galetić, Vozab 4, Janjić 6, Vašarević, Štimac, L.Moslavac 8.

Sedmerci: Nova Gradiška 3/4 Viro Virovitica 2/2

Isključenja: Nova Gradiška 2 minute Viro Virovitica 8 minuta