U odličnoj utakmici bolji od Maksimira 32:29

MG_2433_paljar

Odlična utakmica večeras u dvorani Tehničke škole u Virovitici. Pred ponovno velikim brojem navijača pobjeda naših prvotimaca u susretu sa dobrom ekipom Maksimir Pastela rezultatom 32:29.

Zagrepčani igraju dobru sezonu ove godine, došli su sa 12 bodova i dosada su pobjedili između ostaloga PPD 2 i Bjelovar te se je sa razlogom očekivala teška utakmica za Virovitičane. No ulazak u utakmicu naših bio je sjajan. Na golu Štimac već u prvim minutama brani nekoliko zicera gostiju dok je u napadu Vozab sa 4 gola u prvih 10 minuta nerješiv problem obrani Maksimira. Sve to natjeralo je gostujučeg trenera da u 11 minuti uzme tim-out kod vodstva domaćina 8:4. Međutim nije se puno toga promjenilo nakon toga. Naši dečki nastavljaju sa odličnom igrom, razigrali su se Paljar i Godeč, da bi završnicu obilježio Moslavac sa 4 pogotka u zadnjih 6 minuta za velikih 19:12 nakon prvoga poluvremena.

Ali daleko je bio kraj utakmice. Kvaliteta gostiju prije ili kasnije morala je doći do izražaja kao što je i naše igrače u maloj rotaciji morao stići umor. Ipak u prvoj polovici drugoga dijela dečki održavaju manje više prednost sa poluvremena. Sve do rezultata 28:22.  Tada gosti predvođeni Turkaljem i u drugom poluvremenu probuđenim Vrgočem malo pomalo grickaju našu prednost i u zadnjih 10-tak minuta dva puta dolaze na samo -2 gola zaostatka. Tada bitne golove postižu Vašarević i Janjić da bi utakmicu definitvno zatvorio Vozab minutu prije kraja za 31-28. Do kraja gledatelji su vidjeli još po gol za svaku ekipu za konačnu pobjedu Viro Virovitice 32:29.

Do zaslužene pobjede, u obostrano možda najboljoj utakmici ove sezone u Virovitici, domaćine je predvodio Luka Moslavac sa 7 pogodaka te Matej Paljar sa 6 golova. Trojka Godeč-Vozab-Janjić postigla je po 5 zgoditaka dok je Karlo Štimac na golu sakupio 13 obrana.

Najraspoloženiji i svakako najbolji igrač Maksimira večeras bio je Adrian Turkalj sa 8 golova kojemu su se, pogotovo u drugom dijelu, pridružili Fabijan Vrgoč sa 7 te Goran Blažević sa 6 pogodaka.

Sa novim bodovima i sa ukupno sada njih 12, naši dečki su se definitivno pridružili gornjem dijelu tablice što je i više nego se očekivalo prije sezone. Slijedi im gostovanje u Garešnici, a u zadnjoj utakmici polusezone za dva tjedna u Viroviticu dolazi križevački KTC.

Zahvala i večeras ide virovitičkoj pubilici koja je ponovno dobro napunila dvoranu i bila podrška našim dečkima. Vjerujemo da su zadovoljni otišli kućama te da će u istom pa i većem broju doći na zadnju domaću utakmicu. (foto: icv.hr)

RK Viro Virovitica: Meter, Kukić, Godeč 5, Rončević 1, K.Moslavac, Starčević, Šimić, Smutni, Paljar 6, Rešetar, Poljak 1, Vozab 5, Janjić 5, Vašarević 2, Štimac, L.Moslavac 7.

Sedmerci: Viro Virovitica 1/1  Maksimir Pastela 4/5

Isključenja: Viro Virovitica 4 minute  Maksimir Pastela 4 minute