Osijek za bodove i popravak dojma

MG_9339-768x512

Nakon pomalo šokantne završnice prošle subote gdje je ekipa Preloga neočekivano uzela bod u Virovitici, virovitičke rukometaše ćeka novi izazov. U subotu 9.veljače 2019. godine putuju u Osijek na slavonski derbi sa istoimenim domaćim prvoligašem.

Osječani, iako možda ne javno, također su pokazalil želju uključiti se u borbu sa prvo mjesto. Trenutno su na 6.mjestu sa 6 bodova zaostatka za Virovitičanima. I oni su loše otvorili nastavak sezone, uvjerljivo su poraženi u Vidovcu, pa će subotnja utakmica biti popravni za obje ekipe. Osijek je dobru ekipu u zimskoj pauzi dodatno pojačao i ozbiljna su ekipa pogotovo na svom terenu. Vodi ih Ivan Šunda kojeg  virovitički navijaći pamte kao igrača Viro Virovitice u sezoni osvajanja 2.HRL Istok. Upravo stoga Šunda dobro poznaje ekipu Damira Vašarevića i zasigurno će pripremiti taktiku koja će gostima najmanje odgovarati.

S druge strane otkada su ove ekipe u istoj ligi, Viro Virovitica još nije izgubila. Tri dosada odigrane utakmice završile su s dvije pobjede Viro Virovitice dok je jedna, odigrana prošle sezone u Osijeku završila neodlučeno. Stoga je za pretpostaviti da i gostujući trener zna recept kako odigrati u dvorani Zrinjevac, no sasvim je jasno da zadnju rijeć na parketu dati će igrači. A kod Virovitičana postoji velika želja da razočarenje nakon Preloga naplate bodovima u Osijeku. Stoga na put kreću vrlo motivirani, jaći za Ivana Gašparovića te odlučni se „potući“ za pobjedu. Hoće li im to uspjeti ili ne, saznati će se u subotu kasno navečer.

Utakmica u ŠD Zrinjevac započinje u 20 sati.