Osijek – Viro Virovitica 31:31

MG_2511_Moco

Bitan bod osvojili su Virovitičani u Osijeku. Nakon izjednačene utakmice u uzbudljivoj završnici izborili su 31:31 i tako se dodatno približili svojemu cilju ove sezone – ostanku u ligi.

Odlično su dečki ušli u utakmicu i već na samome početku poveli 4:2. No domaćini ubrzo izjednačuju na 4:4 te slijedi period izjednačene igre i izjednačenog rezultata. Sredinom poluvremena Osječani uspjevaju osjetnije povesti 12:9, no zahvaljujući raspoloženim Karlom Vašarevićem i Lukom Moslavcem rezultat je uskoro ponovno nerješenih 14:14. Do kraja prvih 30 minuta Osječani dolaze do vodstva 17:16 što je bio i rezultat poluvremena.

U drugih 30 minuta nastavlja se igra gol za gol gdje u jednom trenutku naši prvotimci dolaze do +2 odnosno 22:20. U narednih 15-tak minutu drže to vodstvo, ali na žalost ne koriste nekoliko prilika da povedu sa 3 gola prednosti ćime bi vjerojatno došli u poziciju da na kraju izbore i pobjedu. Nakon što je ekipa Osijeka izjednačila na 28:28 usljedila je uzbudljiva završnica u kojoj su gol prednosti imali i domaćini i gosti, da bi sve završilo sa već spomenutih 31:31.

Luka Moslavac ponovio je učinak iz prošle utakmice te bio naš prvi strijelac sa 9 postignutih golova. Karlo Vašarević dodao je 7 dok je Dubravko Benko bio strijelac 5 golova. Kod domaćina sjajnu partiju pružio je Domagoj Grizelj koji je sa 12 pogodaka bio uvjerljivo prvo ime domaćina.

Osim osvojenog boda ekipa je u ovoj utakmici izborila i bolji međusobni omjer u slučaju istog broja bodova sa Osječanima (Osijek je izgubio u prvom djelu u Virovitici). Sve skupa odlična je to najava za gostovanje Medveščaka idući vikend što bi trebala biti nova rukometna poslastica za sve naše navijače.

RK Viro Virovitica: Meter, Taras 1 , Godeč 1, Berda, K.Vašarević 7 , Smiljčić 2, Rešetar 2, Vozab 3, Štimac, L.Moslavac 9, Poljak 1, Crljenić, K.Moslavac, F.Vašarević, Smutni, Benko 5.

Sedmerci:  Osijek 3/3  Viro Virovitica 3/3

Isključenja:  Osijek 10 minuta  Viro Virovitica 8 minuta