Pao Osijek 26:20 (15:7)

MG_8308 ruko

Ako su dečki u Bjelovaru odigrali najgore, večeras su protiv Osijeka odigrali možda najbolje poluvrijeme ove sezone. Iako vodstvo 15:7 na poluvremenu izgleda uvjerljivo, Osiječani su ustvari mogli biti sretni sa tim rezultatom. Jer obzirom koliko su još zicera domaćini promašili trebalo je biti i više od +10. Puna dvorana zaista je mogla uživati u dvorani Tehničke škole. Ekipa trenera Vašarevića u potpunosti je u prvih 30 minuta nadigrala ekipu gostiju te ih je samo dekoncentracija rastrčanih domaćina spasila od potpunog potopa u prvome dijelu. Sjajni Štimac na golu, ubojiti Moslavac i Smiljčić, borbeni Janjić te uporni Godeč bili su nerješiva enigma za osječku ekipu te su gledatelji već tada bili sigurni da bodovi ostaju u Virovitici. 19:10 na semaforu u 40. minuti samo je to potvrdilo. Do kraja bila je to rutina Virovitičana do konačnih 26:20.

Luka Moslavac sa 8 te Kristijan Smiljčić sa 5 golova predvodili su virovitičke lavove večeras, a sjajni Karlo Štimac “ulovio” je 18 gostujućih udaraca prema svome golu. Domagoj Grizelj sa 6 zgoditaka bio je najsvjetlija točka danas prilično sive ekipe Osijeka.

Iako od samog početka prvoligaške sezone Virovitičani imaju lijepu navijačku podršku, večeras je dvorana bila zaista puna i navijački raspoložena. Više od 600 gledatelja bodrilo je naše dečke u borbi za nova dva boda i RK Viro Virovitica se zahvaljuje svima koju su danas bili u dvorani Tehničke škole. Očekujemo da će slijedeći put, za dva tjedna kad dolazi ekipa Moslavine iz Kutine, biti ih još i više. Dečki garantiraju da će srce opet ostaviti na parketu, a vjerujemo da će naši navijači to znati cijeniti. I da će opet gosti osjetiti i vidjeti kako izgleda kad gostuju u “gradu rukometa”. Što je Virovitica bila i što se nadamo opet iznova dokazuje.

I na kraju treba spomenuti da je prije utakmice kapetan domaćina Saša Kukić od predsjednika županijskog rukometnog saveza Antuna Blaževića primio pehar pobjednika ovogodišnjeg rukometnog kupa. (foto: icv.hr)

RK Viro Virovitica: Kukić, Godeč 4, Čaleta-Car, K.Moslavac, Starčević, Smiljčić 5, Paljar 2, Smutni, Rešetar 1, Poljak 4, Galetić, Vozab, Janjić 2, Vašarević, Štimac, L.Moslavac 8.

Sedmerci: Viro Virovitica 2/4 Osijek 2/2

Isključenja: Viro Virovitica 12 minuta Osijek 10 minuta