Pobjede dječaka A i porazi kadeta

620_400_1349158367rukometna-lopta

Ovaj vikend svoje utakmice 1.HKRL odnosno 1.HRLDA Sjever odigrale su naše ekipe Škole rukometa.

Kadetska ekipa je tako u 2.krugu lige ugostila ekipe RK Moslavina i RK Maksimir Pastela. U utakmici sa ekipom Moslavine ekipa trenera Poljaka odlično je ušla u utakmicu. Poveli su sa lijepih 5:1 nakon čega gosti ipak smanjuju razliku na 7:6 pa se do kraja poluvremena igra  praktički gol za gol. Na odmor ekipe odlaze sa 16:14 za Virovitičane. U drugom dijelu nastavlja se izjednačena igra, a sredinom nastavka kutinska ekipa je prvi put povela 18:19. Naši dečki se ne predaju pa je rezultat više puta izjednačen sve do poslijednje dvije minute. Tada kod rezultata 25:25 Kutinjani uspjevaju povesti 25:27 i tako na kraju osigurati si pobjedu 27:26. Šteta što domaćini za dobru igru nisu nagrađeni bar bodom. Nezaustavljiv kod domaće ekipe bio je Zečević-Leis sa 13 postignutih golova, dok je kod suparnika također bio raspoložen Šlibar sa 11 zgoditaka.

U drugoj utakmici sa ekipom Maksimir Pastela utakmica je,ćini se,bila rješena već u 8 minuti. Tada je kod vodstva Zagrepčana 4:3 naš prvi strijelac Zečević-Leis neoprezno zaustavio kontra napad Maksimira. Suci sude prekršaj,međutim gostujući igrač Puvačić Solomun odlučio je pravdu potražiti okršajem sa Zečević-Leisom,a nastalu gužvu suci su rješili crvenim kartonom obojici igrača. Nama je ta odluka,obzirom na važnost isključenog igrača za našu igru,bila nenadoknadiv gubitak. Gosti su to iskoristili već do kraja poluvremena kada vode 16:9. U drugom dijelu trener Poljak dao je priliku onom mlađe kadetskom dijelu ekipe, pa je ekipa Maksimira na kraju ostvarila uvjerljivu pobjedu 35:21. Najbolji strijelci utakmice bili su Sabo sa 6 golova kod naših te Tičić i Brzica sa 7 kod gostiju.

Više uspjeha imali su dječaci A. Oni su u pobjedili u obje svoje utakmice. Prvo su sa 25:16 bili bolji od RK Trnovec, da bi bili još uvjerljiviji u susretu sa RK KTC 26:13.