Na poluvremenu vodili, na kraju izgubili

MG_2511_Moco

Iako su vodili nakon prvih 30 minuta 12:11, poraz Virovitičana u Kutini od domaće Moslavine 24:29. Bila je to prilićno obostrano nervozna i ne odviše kvalitetna utakmica  u koju su naši dečki ušli odlično. Vrlo brzo poveli su sa 5:1 te vodstvo zadržili cijelo prvo poluvrijeme. U vodstvu su bili i prvih 10 minuta drugoga djela sve do rezultata 15:15 što je bilo prvo izjednačenje na utakmici. Ubrzo domaćini dolaze i u prvu prednost 16:15 te ju takvu drže sve do rezultata 19:18. Promašuju tada Virovitičani nekoliko izglednih prilika za pogodak, Moslavina to pretvara u osjetnijih 23:18 i sa lijepom prednošću ulazi u zadnjih 10-tak minuta utakmice. Zadnja prilika za nešto ućiniti bila je kod vodstva Kutinanjana 25:22 ali je ostalo samo na prilici pa su domaćini relativno mirno završili utakmicu i ubilježili nova dva boda.

Luka Moslavac postigao je 8, Dubravko Benko 6, a Dario Vozab 4 pogotka. Kod domaćina 10 golova djelo su Ivana Masneca dok je 5 puta u strijelce se upisao Matija Mrkalj. Zanimljivost utakmice je činjenica da Virovitičani nisu imali niti jedan sedmerac, dok ih je za domaćine dosuđeno njih 6.

Ekipi slijedi dvotjedna pauza zbog Uskrsa, a onda dvije domaće utakmice sa RK PPD 2 i RK Nova Gradiška. U ta dva susreta vjerujemo biti će i matematički ostvaren cilj ekipe u ovoj premijernoj prvoligaškoj sezone – ostanak u ligi.

RK Viro Virovitica: Meter, Rončević, Taras, Vašarević 1, Smiljčić 2, Rešetar 2, Galetić, Vozab 4, Štimac, Moslavac 8, Poljak, Crljenić, Starčević, Smutni, Benko 6.

Sedmerci: Moslavina 5/6  Viro Virovitica 0/0

Isključenja: Moslavina 12 minuta  Viro Virovitica 14 minuta