Poraz u Rudama,ponovno kobno drugo poluvrijeme

MG_2511_Moco

Vratili su se naši prvotimci jučer oko ponoći praznih ruku iz Ruda sa utakmice 17.kola 1.HRL Sjever sa Rudarom. U snijegu zametenim Rudama domaćin ih je “smrznuo” na -11 pobjedom 37:26 (16:12).

Igrači trenera Vašarevića gotovo pa su reprizirali sinoć utakmicu od prije dva tjedna u Vidovcu. Ponovno je to bila jedna priča u prvom, a neka druga u drugom poluvremenu. Krenuli su sa dobrom obranom, uspješno se obranili u prva dva-tri napada “rudara”, ali umjesto da povedu pogreškama u napadu omogućuju vodstvo domaćinu 2:0. Unatoć tome, zahvaljujući i dalje solidnoj obrani, sredinom prvoga djela na semaforu je 7:7. Tada naši ponovno imaju nekoliko napada za doći u vodstvo, ali iz cijele priče korist izvlače opet domaćini i odlaze na 9:7. Prilika se ukazala i pred kraj poluvremena kod 14:12 za Rudar, no poluvrijeme završava sa vodstvom 16:12 vodeće momčadi lige.

Kako god rezultat poluvremena dao je naznake jednog, bar donekle, neizvjesnog nastavka utakmice. I u njega Virovitičani dobro ulaze, postižu pogodak za smanjenje vodstva domaćih na 13:16 i dolaze u priliku potpuno se vratiti u susret. Nažalost, umjesto povratka dogodila se serija Rudara 5:1 kojima odlaze na, do tada najuvjerljivijih, +7 odnosno 21:14. I tu je bio, već tada se vidjelo, kraj. Uz cijelu utakmicu loš napad više ni obrana nije funkcionirala kako treba, a i ono što su solidni Štimac i Meter obranili uredno je ponovno završavalo u rukama domaćih igrača. A oni su svoje stalno vodstvo od 6-7 golova prednosti na kraju povećali do konačnih i najviših +11. Luka Moslavac kod naših te Matej Štajnkler kod Rudara sa po 7 golova bili su vodeći strijelci svojih ekipa.

Nije sramota izgubiti kod prve ekipe na tablici i vjerojatnog prvaka. Nije ni da su se očekivali bodovi, osim možda u nekim superoptimističnim planovima. No želja je bila da dečki odigraju najbolje što mogu pa što bude biti će. No nakon završene utakmice (a i nakon prva 4 kola nastavka prvenstva) da se zaključiti da ekipa nije na onoj razini iz jesenskog djela. Ovu ekipu krasila je borba svih 60 minuta svaku utakmicu. Bez obzira sa kim igrali i koji je trenutni rezultat. Ovakvih raspada sistema kao jučer i prije dva kola u Vidovcu nije bilo. Mora se znati i gubiti. Niti Rudar niti Vidovec nisu bolji od naših 11 razlike, ali kad im se dozvoli onda sa takvim ekipama ćeš i izgubiti sa tolikom razlikom. Ako je utakmica i izgubljena onda se treba truditi da to bude sa što manjom razlikom. Jer to je bitno i za naš klub i za trenera i za naše igrače ali i naše navijače. A ne na -7 završavati napade nerezonskim šutevima nakon 15-tak sekundi napada.

Osim toga neki naši igrači u ovom trenutku potpuno su izvan forme. Širinu koja se očekivala u rosteru ekipe dolaskom ili ozdravljenjem nekih igrača u odnosu na jesen nije donijela našima zasada nikakvu korist. I to je nešto što će trener Vašarević zajedno sa svojim dečkima morati pokušati popraviti. Rezultatski situacija je još pod kontrolom, jedini praktički kiks je domaći poraz od Ivanića, pred njima je još puno utakmica i za sve još ima vremena. Samo se svi skupa trebaju dodatno potruditi. Jer pokazali su ove sezone da mogu.

RK Viro Virovitica: Meter, Starčević, Crljenić 4, Godeč 1, F.Vašarević 1, K.Vašarević 2, Smiljčić 3, Smutni 1, Paljar 1, Rešetar, Poljak 1, Vozab, Janjić 4, Benko, Štimac, Moslavac 7.

Sedmerci; Rudar 4/4   Viro Virovitica 4/5

Isključenja: Rudar 4 minute  Viro Virovitica 12 minuta.

I da ne bude sve u crnom tonu, pogledajte sniježnu idilu malih Ruda koje cijele godine žive rukomet….

20180224_171749

20180224_171746