Promašili sedmerac u zadnjoj sekundi i uzeli bod

rukomet-lopta-ruka-1-1024x693

U neizvjesnoj utakmici u kojoj su Virovitičani većinu vremena vodili gol ili dva podjela bodova 26:26. Priliku za oba boda imao je Luka Moslavac u zadnjoj sekundi utakmice ali je njegov sedmerac na žalost gostiju obranio domaći vratar. Da je Virovitičanima netko prije utakmice ponudio bod vjerojatno bi ga bez puno razmišljanja prihvatili. Nakon utakmice i prilike da uzmu oba boda ostaje žal za pobjedom, ali realno kad se pogleda cijela utakmica uzeti i jedan bod u Kutini lijep je uspjeh.

Domaćini su puno bolje ušli u susret. Iskoristili su nekoliko promašenih prilika gostiju te brzo poveli 3:0, a zatim i 5:1. No malo po malo Virovitičani se konsolidiraju, proradila su krila Vašarević i Igor Gašparović te je sredinom poluvremena na semaforu 7:7.  Nakon perioda igre gol za gol, Viro Virovitica prvi puta dolazi u vodstvo 11:10 dok su na poluvrijeme ekipe otišle vodstvom gostiju 15:13.

U drugom djelu Virovitičani nastavljaju odličnom igrom. Drže vodstvo, u nekoliko navrata imaju i po dva gola prednosti i sve do same završnice Kutinjani uspjevaju samo u dva navrata izjednačiti. U posljednjih 10-tak minuta Viro Virovitica ulazi vodstvom 23:21 koje domaćini preokreću u svoje jedino vodstvo u drugom djelu 24:23. Sa dva uzastopna gola prednost ponovno prelazi na stranu Virovitičana 25:24, da bi u zadnju minutu ekipe ušle vodstvom Viro Virovitice 26:25. Domaći trener tada uzima tim-out te Moslavina kreće u napada bez vratara igrom 7 na 6. Preuzeti rizik im se isplatio jer 20-tak sekundi prije kraja poravnavaju na 26:26.  Time out tada uzima trener Vašarević za dogovor kako zadnjim napadom doći do pobjede.  A taj napad završava dosuđenim sedmercem s istekom vremena, odgovornost preuzima Luka Moslavac koji je do tada iskoristio sve udarce sa 7 metara, ali na žalost Virovitičana ovaj posljednji na utakmici brani mu domaći vratar. Ostalo je tako 26:26 sa kojima su ipak zadovoljniji bili domaćini.

Sve u svemu Virovitičani su odigrali odličnu utakmicu, bili borbeni i agresivni i pokazali jednu od najboljih utakmica ovog djela sezone. Predvodio ih je Luka Moslavac sa 8 pogodaka, a posebno veseli da su ga odlično popratila probuđena virovitička krila Igor Gašparović sa 6 te Karlo Vašarević sa 5 postignutih golova. Odličan je na golu gostiju bio Karlo Štimac. Kod Moslavine 6 pogodaka Alena Lukesa, dok su po 4 gola postigli Krunoslav Slukan i Alen Horvat.

Sljedeću utakmicu Virovitičani igraju idućega vikenda u Križevcima sa domaćim KTC-om.

RK Viro Virovitica: Meter, F.Vašarević, K.Vašarević 5, Rešetar, Pandža 2, Štimac, L.Moslavac 8, Sabo, Ig.Gašparović 6, Poljak, Starčević, Crljenić 2, Janjić 2, Iv.Gašparović 1, K.Moslavac, Vulić.

Sedmerci: Moslavina 2/4  Viro Virovitica ¾

Isključenja: Moslavina 4 minute  Viro Virovitica 6 minuta