Promjene u igračkom kadru seniorske ekipe

ekipa2017

Pripreme naših seniora za novu prvoligašku sezonu kreću 10.08.2017. No do tada uprava kluba zajedno sa trenerom ekipe Damirom Vašarevićem slaže igračku križaljku kako bi ekipa, koliko je to moguče, bila kvalitetnija i konkurentnija u narednoj sezoni. Prva liga koju će klub igrati slijedeće godine znatno je kvalitetnije i zahtjevnije natjecanje od drugoligaškog natjecanja u kojemu je ekipa dosada igrala. Stoga bez ponekog pojačanja i osvježenja ekipe, vrlo teško će biti ostvariti cilj u narednoj sezoni, a to je opstanak u ligi.

Na žalost, iako je bila želja, u narednoj sezoni u ekipi neće biti svi igrači koji su i izborili plasman u 1.HRL Sjever. Val odlazaka trbuhom za kruhom u inozemstvo je odveo i našeg pouzdanog i odličnog golmana Igora Đuda. Igor će tako potražiti sreću u Njemačkoj, a mi mu želimo puno uspjeha i na sportskom ali i životnom putu. Osim Đuda, na pripreme sa ekipom GRK Varaždin krenuo je i Matej Paljar. Dobre igre naše momčadi prošle sezone očekivano su izazvale interes drugih klubova za naše igrače, pa će tako Paljar pokušati se izboriti za mjesto u ekipi premijerligaša iz Varaždina. Ukoliko u tome ne uspije, očekujemo da se priključi pripremama naše ekipe.

To je što se tiće odlazaka zasada sve i vjerujemo da će tako i ostati. Uprava kluba stoga je, osim eventualnih pojačanja za narednu sezonu, trebala pronaći i zamjene za igrače koji odlaze. Na mjestu golmana tako je dogovoren povratak našeg golmana Petra Galetića. Petar je pauzirao prošle sezone, ima iskustva igranja i u prvoj ligi, kvalitetan je i već poprilično iskusan golman te se nadamo da će dobro zamjeniti Đuda.

Mjesto pivota koje je izrazito bitno u jednoj tako snažnoj ligi slijedeće godine pojačati će Ivan Janjić. Prošle godine najbolji igrač i strijelac našeg glavnog konkurenta za prvo mjesto RK Brod, a vjerojatno i najbolji pivot 2.HRL Istok, slijedeće sezone nadamo se biti će jedan od ključnih naših igrača. Ivan je motiviran, želio je slijedeću sezonu igrati kvalitetniju ligu, a planovi njegovog dosadašnjeg kluba nisu mu bili dovoljan izazov.

Uz gore navedenu dvojicu igrača, na pripreme za novu sezoni dolazi još jedan povratnik u naše redove. Srednji vanjski Filip Vašarević nakon nekoliko sezona pauze i nakon što je završio sa svojim fakultetskim obavezama, odlučio se je još jednom vratiti rukometu. Filip će ojačati konkurenciju na vanjskim pozicijama, a vrijeme će pokazati koliko će moći pomoći ekipi u narednoj sezoni.

Iako nije niti u rubrici dolasci ali niti u rubrici odlasci, prvi dio slijedeće sezone ekipa će biti oslabljena neigranjem Karla Vašarevića. Karlo je morao na operaciju ligamenata, trenutno se sprema na rehabilitaciju u Daruvarske toplice, no na njega trener Vašarević moći će računati tek za drugi dio sezone.

Za sada to su sve promjene igračkog kadra RK Viro Virovitica. Za očekivati je da nisu jedine, no plan uprave kluba a i trenera je bio i ostao da će novu sezonu, koliko god je to moguče, odraditi večina naših igrača koji su to bili i prošle sezone. Niti financijske mogučnosti kluba ali ni politika kluba nije imati u ekipi previše igrača izvan Virovitice. Stoga se može očekivati da će se na pripremama okupiti uglavnom poznata igračka imena uz možda još poneku prinovu.