Prvi od dva velika derbija, dolazi KTC

IMG_4822-Custom_naslovna

Nakon pomalo neočekivanog gubitka boda prošloga vikenda u susretu sa kutinskom Moslavinom, pred virovitičkim rukometašima je prvi veliki derbi ove sezone. U Viroviticu u subotu 10.studenoga 2018. godine dolazi trećeplasirana momčad lige križevački KTC.

Križevčani su uz Bjelovar favoriti za osvajanje naslova prvaka i plasman u Premijer ligu. Radi se o stabilnome prvoligašu već nekoliko godina, te ekipi koja se i prošle godine borila za naslov te na kraju završila na  3.mjestu 1.HRL Sjever. Ove godine su u nešto izmijenjenom sastavu, ali je većina prošlosezonskih  igrača ostala u momčadi. Imaju odličnoga trenera, sjajnu prvu sedmoricu, a jedini problem zna im biti relativno suženi roster. Naime KTC najčešće nastupa sa 13-14 igrača te ukoliko netko od onih 9-10 važnih izostane ili je u lošoj formi nemaju adekvatnu zamjenu. No, kako god bilo radi se o jednoj najboljih prvoligaških momčadi i zasigurno do sada najzahtjevnijem protivniku.

Virovitičani su pak tjedan proveli u analizi prošle utakmice sa Moslavinom gdje su ostali bez jednog, iskreno rečeno, planiranog boda. Zaključak trenera i igrača je da su nepotrebno ušli u ritam Moslavine i prihvatili njihovu igru koja domaćinima ne odgovara. Sve skupa stvorilo je nervozu obje momčadi, a u takvom okruženju ekipa Moslavine se puno bolje snalazi. Međutim, ta je utakmica iza virovitičkih „lavova“ i trebaju se okrenuti onome što slijedi.

Trener Vašarević: Mogu reći da sa veseljem očekujemo subotu. Dolazi nam jedan od favorita lige i jedna od dviju najboljih ekipe lige. Sa Križevčanima smo dugogodišnji sportski prijatelji, dobro se znamo i puno smo međusobnih utakmica odigrali. Mislim da su ova utakmica kao i ona iduća sa ekipom Bjelovara utakmice istine i za mene kao trenera i za moju ekipu. Na stranu sve dosada odigrano, ovo su utakmice gdje trebamo pokazati i dokazati koliko vrijedimo. Mi smo vodeći u ligi no ne znam bi li u ove dvije utakmice rekao da smo favoriti.  Motiva imamo i previše, svi igrači su spremni, garantiram da će ekipa odigrati najbolje što u ovome trenutku može. Što će nam to donijeti sad ne mogu reći, ali znam da će rezultat pokazati ono što ćemo pokazanim na terenu i zaslužiti.

U svakom slučaju slijedeća dva vikenda u dvorani Tehničke škole odigrati će se vjerojatno dvije ponajbolje muške rukometne utakmice u zadnjih 10-tak godina. A Virovitičanima će u tim utakmica ipak sve biti lakše uz pune tribine. Kako se i u subotu, a pogotovo u susretu sa Bjelovarčanima očekuje dosta gostujućih navijača, nema boljeg poziva virovitičkim ljubiteljima rukometa i sporta da u subotnju večer popune dvoranu. Utakmice započinje u 19 sati, dođite, podržite ekipu Viro Virovitice i uživajte u izvrsnom rukometu.