Razbili Ivanić 30:18

IMG_4822-Custom_naslovna

Sjajna igra i sjajna pobjeda Virovitičana nad ekipom Ivanića 30:18. Od samog početka vidjela se velika želja virovitičkih rukometaša za pobjedom. Furiozno su ušli u susret, poveli 6:1 te odmah natjerali gostujućeg trenera na time-out. Nakon toga igrači Ivanića uspjeli su malo stabilizirati svoju igru ali i dalje naši dečki drže razliku od 4-6 golova prednosti. Tako se je i na odmor otišlo vodstvom domaćina 15:11. A u drugom poluvremenu dobro popunjene tribine mogle su vidjeti školu obrane ekipe trenera Vašarevića. Sve ono što je bilo loše prošli vikend protiv Medveščaka, u drugih je 30 minuta večerašnje utakmice funkcioniralo gotovo savršeno. Gotovo svaki napad gostujuća ekipa teškom mukom dolazila je do našega gola, vrlo često našli su se u pasivnom napadu, a većinu onoga što su ponekad i uspjeli probiti obranio je danas odlični Štimac na golu. Istodobno iz takve obrane proizlazili su brzi i konkretni napadi naših gdje su Luka Moslavac, Vašarević, Benko i Smiljčić nemilice „bušili“ inače odličnog vratara Ivanića Bumbaka. Takvi događaji na terenu rezultirali su stalnim povećanjem vodstva Virovitičana na +8, pa +10 i u konačnici na velikih +12 odnosno uvjerljivih 30:18.

Obrambeno večeras je ovo bila jedna od najboljih prvoligaških utakmica Viro Virovitice. S ovakvom obranom, ne kaže uzalud trener Damir Vašarević, naši dečki mogu pobijediti bilo koju ekipu lige. Stoga čestitke svim igračima jer su bili i izgledali na terenu kao prava klapa, borbeni i srčani od prvog do zadnjeg. Luka Moslavac odigrao je sjajnu utakmicu i sa 9 pogodaka predvodio je naš napad. Slijedili su ga Vašarević sa 6, te Benko i Smiljčić sa po 4 postignuta gola. Na golu pak odličnu utakmicu, posebice u drugom poluvremenu odigrao je Karlo Štimac sakupivši na kraju 13 obrana.

Kod Ivanića najviše 6 pogodaka postigao je Vidaković od čega 3 sa 7 metara, dok su Leon Lukačec i Malec postigli po 4 gola.

Veliku pobjedu i sjajnu igru virovitičkih lavova pratilo je i ovoga puta podosta gledatelja. Pljesak tijekom i nakon utakmice pokazao je da su otišli kuću zadovoljni pa vjerujemo da će ponovno biti naši vjerni navijači i za dva tjedna kada u Viroviticu dolaze novajlije u ligi, ali naši stari poznanici, ekipa Borova. (foto: icv.hr)

RK Viro Virovitica: Meter, Vašarević 6, Smiljčić 4, Štimac, L.Moslavac 9, Sabo 2, Ig.Gašparović 1, Poljak 1, Crljenić, Starčević, Janjić 1, Iv.Gašparović 1, Šimić, Ka.Moslavac, Smutni 1, Benko 4.

Sedmerci: Viro Virovitica 2/4  Ivanić 3/3

Isključenja: Viro Virovitica 6 minuta  Ivanić 6 minuta