Rotacije trenera unutar kluba

rukomet-lopta-ehf-100

Uprava RK Viro Virovitica odlučila je u cilju poboljšanja rada i treniranja svih ekipa kluba, a poglavito unutar Škole rukometa, izvršiti određene promjene, točnije rotacije trenera pojedinih ekipa. Analizirajući rezultate u protekle dvije sezone, zatim imajući u vidu raspoloživi trenerski kadar u našemu klubu ali i gradu, te prije svega vođena željom okupljanja onoga najboljega što rukometna struka ovoga trena nudi u Virovitici, Uprava kluba odlučila se je na određene promjene trenerskih pozicija. Tako je prije svega odlučeno da svi treneri koji su dosada radili u klubu ostaju u klubu,a da se trenerska struka kluba osnaži sa dva trenera povratnika u klub i to Darka Grdića i Željka Poljaka. Sukladno tome odlučeno je da će u sezoni 2017/2018 ekipe RK Viro Virovitica biti vođene od strane slijedećih trenera:

1.ekipa – seniori – trener Damir Vašarević

Kadeti i ml.kadeti – trener Željko Poljak

Dječaci A – trener Darko Grdić

Dječaci B – treneri Marko Crljenić i Luka Poljak

Ekipa 2008.godišta – trener Darko Međimorec

Ekipa 2010.godišta – trener Matej Smiljanec

Na ovaj način unutar kluba raditi će 7 trenera što je dosada najveći broj trenera u klubu unazad nekoliko desetljeća. Pritom treba reći da su svi treneri osposobljeni i licencirani treneri rukometa, kao i da su trojica od njih završeni profesori tjelesnog odgoja, te da svi imaju i dosada respektabilni rad kao rukometni treneri.

Osim navedenih trenera sa zadovoljstvom treba istaći da se u klub vraća jedna od trenerskih ikona našega kluba Franjo Meter. Nakon niza godina provedenih izvan Hrvatske, ponajprije u Kataru, Meter se vraća u klub kao trener golmana svih naših ekipa. Obzirom na njegove trenerske ali i kvalitete koje je imao kao igrač, neosporno je da će to itekako podići kvalitetu rada sa našim golmanima. Također Franjo Meter će biti koordinator za sve ekipe Škole rukometa, te će u suradnji sa trenerima ekipa i voditeljem Škole rukometa Damirom Vašarevićem, raditi na podizanju kvalitete rada, a time i rezultata svih ekipa kluba.

U cjelini, Uprava kluba smatra da se ovim potezom rad sa svim ekipama kluba, a poglavito ekipama mlađih dobnih skupina, podiže na dosada najvišu razinu. Sa više od 120 naših mladih igrača u slijedećoj sezoni raditi će oni najbolji od onoga što ovoga trenutka rukometna struka nudi u Virovitici. Vjerujemo da je to, uz plasman seniora u 1.HRL Sjever, zalog kvalitetnog rada, dobrih rezultata i svijetle budućnosti RK Viro Virovitica.