Rudar ipak prejak

MG_6985_rudar

Poraz večeras Virovitičana od ekipe Rudara iz Ruda 31:39 (16:19). Puna dvorana bodrila je naše dečke  cijelu utakmcu, dečki su odigrali većinu utakmice gotovo na svome maksimumu, ali gosti iz Ruda su jednostavno bolja i kvalitetnija ekipa i zasluženo su odnijeli pobjedu.

No do te pobjede koja je na kraju ispala i pomalo neporavdano previsoka nije Rudar došao lako. Domaćini su odlično otvorili utakmicu. Odlični Štimac svojim obranama donio je priliku svojim suigračima za brze kontre prije svega Godeča i Paljara pa su u nekoliko navrata naši vodili sa dva pogotka prednosti 4:2, 11:9, 14:12 da bi gosti po prvi puta poveli u samoj završnici poluvremena 14:15. Na poluvremenu se odlazi sa 16:19 za Rudar iako su naši imali priliku u zadnjim sekundama tu razliku još smanjiti.

I u prvom dijelu drugog poluvremena gledamo izjednačenu utakmicu. Naši se ne predaju te su u 38.minuti na samo 19:20. Tada Virovitičani ne koriste nekoliko uzastopnih napada, što zbog svojih pogrešaka, ali i zbog odličnoga gostujučega golmana. Rudari to koriste za odlazak na 20:25 te se neko vrijeme na semaforu održavala takva razlika. No tada se već vidjelo da domaći igrači sve teže prate izrazito visoki tempu gostiju koji brzim kontrama i sjajnom tranzicijom kažnjavaju svaku našu pogrešku. Kada se je sredinom poluvremena kod rezutata 26:31 još i ozlijedio do tada dobri Luka Poljak koji više nije mogao nastaviti igrati, utakmica se je konačno prelomila. Gosti su nas jednostavno u slijedečih 10-tak minuta iskontrirali, više nije bilo snage kod domaćina za kvalitetnu obranu te Rudar dolazi do vodstva 38:28 što je značilo i da je utakmica rješena.

Dečkima se nema što puno zamjeriti nakon ovakve utakmice. Željeli su pobjedu, dali su najviše što su mogli, borili se i trudili cijelu utakmicu. No, nedostatak koncentracije u nekim trenucima kada nismo iskoristili nekoliko čistih prilika, dva neiskorištena sedmerca, te poneki propust u inaće solidnoj obrani jednostavno je previše da bi se pobjedilo ovakve goste. A Rudar je zaista odlična ekipa, svatko u dvorani mogao je vidjeti da je brzina njihove igre, ta sjajna tranzicija iz obrane u napad, odlična suradnja sa pivotom, te općenito njihova igra ipak razina više od nas. Preko činjenice da su oni do jučer bili Premijer ligaš, a mi do jučer drugoligaš teško se prelazi u samo nekoliko mjeseci.

Najučinkovitiji kod naših večeras je bio odlični Smiljčić sa 7 golova. Pratili su ga  Godeč sa 6, iako su ga gosti i gostujući golman,ovoga puta odlično zatvorili na krilu te je sve golove postigao iz kontra napada, Moslavac sa također 6 postignutih zgoditaka te još jedan naš kontraš Paljar sa 5 golova. Naš vratarski trojac sakupio je ukupno 13 obrana. Ujednačene goste gdje su desetorica se upisali u strijelce  predvodio je Štajnkler sa 8 pogodaka te F.Skenderović i Brnas sa po 5 zgoditaka.

Nakon svega nema razloga da itko bude previše nezadovoljan. I igrači i naši navijači i klub općenito treba se držati svojega cilja ove sezone, a to je ostanak u ligi. A za taj ostanak presudne neće biti utakmice sa Rudarom ili slijedećega tjedna u Bjelovaru gdje nas čeka još jedan favorit za prvaka RK Bjelovar, već utakmice sa nama ravnopravnijim ekipama. Što ne znači da u svakoj utakmici dečki neće ići po pobjedu. Stoga zahvala publici večeras na dolasku u dvoranu i podršci koju su pružili ekipi. Unatoč porazu vjerojemo da ih domaćini nisu razočarali i da će ponovno u takvom broju pohoditi dvoranu za dva tjedna kad u Virovitici gostuje RK Osijek. (foto: icv.hr)

RK Viro Virovitica:  Meter, Kukić, Godeč 6, Rončević 1, Starčević, Smiljčić 7, Vozab 1, Paljar 5, Rešetar, Poljak 2, Galetić, Domjanić 2, Janjić 1, Vašarević, Štimac, Moslavac 6.

Sedmerci: Viro Virovitica 2/4  Rudar 3/3

Isključenja: Viro Virovitica 6 minuta  Rudar 6 minuta