Rutinski s PPD 2, pobjeda 30:24

Štimac

Konačno bez trauma pobjeda večeras Virovitičana nad drugom ekipom PPD Zagreb 30:24 (15:9).

Bila je ovo utakmica u kojoj su Virovitičani jednostavno morali pobjediti. Nakon svega viđenog i odigranog u prve 4 utakmice drugog djela sezone, poraz večeras zasigurno bi ozbiljno potresao klub.

No, od samog početka utakmice vidjelo se da pobjeda ovoga puta neće biti upitna. Mladi zagrebaši se od prve minute nisu mogli ravnopravno nositi sa raspoloženim domaćinima unatoč činjenici da je ekipa Damira Vašarevića bila oslabljena neigranjem ozljeđenih brače Gašparović. Poveli su Virovitičani sa 3:0, ubrzo i 9:3 da bi u zadnju trećinu poluvremena na semaforu bilo već uvjerljivih 12:4. Na odmor su ekipe otišle vodstvom Virovitičana 15:9.

U drugom djelu bilo je to rutinsko održavanje prednosti koja je u jednom trenutku bila i na okruglih +10, odnosno 27:17. Takav razvoj događaja omogućio je domaćem treneru da puno više igraju oni igrači koji obićno imaju vrlo malu minutažu, a da se neki iz prvih sedam ovoga puta dobro odmore. Na kraju, pobjeda Viro Virovitice 30:24.

Još jednom virovitičku ekipu predvodio je Luka Moslavac sa 12 golova, dok je 4 pogotka postigao Karlo Vašarević. Treba reći i da su svoje prvijence u ovoj sezoni postigli Toni Smutni i Karlo Moslavac, dok je cijela ekipa odigrala odličnu obrambenu utakmicu.

Kod Zagrepćana najbolji dojam ostavili su Alan Javor strijelac 7, te Luka Leskovec strijelac 5 golova.

Virovitičanima sada slijedi odmor, obzirom da će idući vikend uknjižiti dva boda bez puno muke, jer je ekipa Borova odustala od natjecanja. Slijedeću utakmicu igraju za dva tjedna kada u Viroviticu dolazi zagrebački Metalac.

RK Viro Virovitica: Meter, F.Vašarević, K.Vašarević 4, Rešetar, Pandža 3, Štimac, L.Moslavac 12, Sabo 1, Poljak 2, Crljenić 3, Starčević, Janjić 2, Vulić 1, Zečević Leiss, K.Moslavac 1, Smutni 1.

Sedmerci: Viro Virovitica 4/4  PPD Zagreb 2  4/5

Isključenja: Viro Virovitica 6 minuta  PPD Zagreb 2 6 minuta