Rutinski sa Vidovcem 35:32

rukometna lopta foto shutterstock 02_1000x0

Bez većih problema u utakmici gdje je igralo gotovo svih 16 domaćih igrača pobjeda Virovitičana nad ekipom Vidovca 35:32 (17:14). 

Iako se večeras očekivala neizvjesna utakmica, prije svega jer su gostima iz Vidovca bodovi neophodni u borbi za ostanak u ligi, ništa se od toga nije dogodilo. Premda se ne može reći da utakmica nije bila borbena, brzo su Virovitičani došli do vodstva 5:2 i do kraja utakmice Vidovčani nisu bili u prilici povesti. Premda je domaći trener jako puno rotirao te je praktički svih 16 igrača imalo značajnu minutažu, to gosti nisu znali iskoristiti u svoju korist. Osim toga u prvome djelu odličan je bio Štimac na virovitičkom golu, pa kad su igrači Vidovca i došli u kakvu takvu priliku za preokrenuti rezultata, Štimac bi zaključao svoj gol.

Na poluvremenu se odlazi vodstvom Viro Virovitice 17:14, da bi sredinom drugih 30 minuta prednost domaćina bila velikih 26:18 što je bio konačan znak da se zna pobjednik večerašnje utakmice. Doduše, pred sam kraj utakmice Vidovec dolazi na samo 30:33, ali  je to bilo ipak prekasno za nešto više od časnog poraza 35:32.

Čak 11 virovitičkih igrača upisalo se večeras u strijelce. Luka Moslavac s 9 i Igor Gašparović sa 7 bili su vodeći strijelci domaćina, dok je svoja prva 2 prvoligaška gola upisao Noa Zečević Leis. Kod gostiju iz Vidovca 10 golova Tomislava Hirša te 7 Borne Horeneca.

RK Viro Virovitica: Meter, F.Vašarević 1, K.Vašarević 3, Rešetar 1, Pandža 3, Štimac, Moslavac 9, Sabo 1, Ig.Gašparović 7, Poljak, Crljenić 3, Janjić 2, Iv.Gašparović, Vulić 3, Noa Zečević Leis 2, Smutni.

Sedmerci: Viro Virovitica 1/2  Vidovec 4/5

Isključenja: Viro Virovitica 10 minuta  Vidovec 2 minute