Sjajni dječaci 2007.godišta drugi u Karlovcu, Moslavac najstrijelac, Matijević u najpetorci

Naslovna

Odlični su danas bili naši dječaci 2007.godišta na 18. Međunarodnom otvorenom prvenstvu Hrvatske u mini rukometu u Karlovcu. Ekipa trenera Marka Crljenića u konkurenciji gotovo 100 ekipa iz cijele Hrvatske pokleknula je tek u finalu i osvojila itekako sjajno srebro, odnosno drugo mjesto. Natjecanje u Karlovcu već je godinama jedno od najvećih turnira gdje se igra mini i super mini rukomet i plasirati se u sam vrh veliki je rezultat i za ekipu i igrače ali i za naš klub. Viro Virovitica ima dug staž sudjelovanja, tamo smo sa raznim generacijama već duže od desetlječa i ostvarili smo i puno odličnih rezultata. Uz naslov prvaka generacije 1999.godišta, ovaj današnji rezultat spada u sam vrh ostvarenja malih i mladih Virovitičana u gradu na četiri rijeke.

Natjecanje su dečki dopodne započeli utakmicama u skupinama. Tamo su pobjedili MRK Čakovec 14:11 pa zatim uvjerljivo i ekipu Marina Kaštela 14:7. U susretu za prvo mjesto skupine odigrali su nerješeno 9:9 s RK Gospić te zbog ukupne gol razlike u razigravanje ušli kao drugoplasirani.

U razigravanju su bez problema prošli Trogir sa 16:9 kao i Jamnicu 10:5 da bi u četvrfinalu naišli na ekipu podmlatka hrvatskog prvaka RK PPD Zagreb. No nisu se naši dečki preplašili ni imena ni njihovih vršnjaka iz Zagreba pa su ih bez većih problema poslali kući pobjedom 13:8. Plasman u najbolje četiri ekipe donio im je za protivnika domaćine Školu rukometa Karlovac. Iz dosadašnjeg višegodišnjeg iskustva igrati sa Karlovcem na ovom turniru posebna je prića. Na sreću naši dečki nisu puno pričali već su sjajnom igrom pobjedili 13:9 te poslali Karlovčane u borbu za broncu, a sebe u veliko finale.

A u finalu čekao ih je njima poznati protivnik ekipa RK Valpovka. Sa njima naši dečki često igraju na raznim turnirima i prijateljskim utakmicama i neugodan su protivnik. Takvima su se pokazali i danas. Trener Crljenić nije na turniru mogao koristiti Ivana Dukarića koji zbog povrede nije mogao nastupiti. A on je po riječima trenera bitan igrač ove ekipe i nedostajao je na svim utakmicama, a pogotovo u finalu. Unatoč svemu dali su klinci ponovno, u osmoj utakmici ove nedjelje, sve što su mogli ali su u konačnici Valpovčani bili zasluženo bolji rezultatom 16:12.

Unatoč porazu dečkima treba čestitati na svemu što su pokazali. Bili su na čast našega kluba i svoga trenera ali i svojih roditelja te se zasluženo vračaju u Viroviticu sa srebrom oko vrata. A osim ekipnog uspjeha Virovitičani imaju i Matka Moslavca najboljeg strijelca turnira, dok je Leon Matijević član nabolje petorke prvenstva.

Ovaj uspjeh ostvarila je ekipa igrača rođenih 2007.godišta i mlađi u sastavu: Mihajlović, Horvat, Kosanović, Kucljak, Matijević, Moslavac, Orban, Pavlović, Prtenjača i Vukić sa svojim trenerom Markom Crljenićem.

 

A OVAKO SLAVE FINALISTI! POGLEDAJTE ŠTO SU PRAVI SPORTAŠI! I SLAVONCI 🙂