Skoro ponovili Prelog, Medveščak pao 28:24

Štimac

Uzaludna je bila nada iz najave večerašnje utakmice u konačno jednu „normalnu“ utakmicu. Naprotiv, virovitički rukometaši pružili su svojim navijačima ali i samima sebi jedan „deja vu“ utakmice sa Prelogom, s razlikom da je ova večeras imala sretan kraj.

Teško je vjerovati da su Virovitičani podcjenili „mede“. Pogotovo uz činjenicu da su sve utakmice dosada sa njima bile „knap“ i da su onu u prvom djelu sezone u Zagrebu izgubili. Međutim, očito su događaji u zadnjih 15-tak dana imali puno više utjecaja na psihu domaćih igrača nego su to oni sami i trener Vašarević mislili. Kada su u prvoj minuti utakmice promašili kontru, događaji na terenu krenuli su krivo za domaćine. Vrlo brzo Zagrepčani vode 3:0, Virovitičani nastavljaju sa serijalom promašaja, gostujući golman opet za domaćine izgleda kao Omeyer, a „medvjedi“ to koriste kako bi iz minute u minutu povečali svoju prednost. I uzalud je Damir Vašarević iskoristio čak dvije minute odmora u prvih 14 minuta utakmice. Jer na semaforu je stajalo 9:3 za goste. Do kraja poluvremena nije se puno toga promjenilo, pa su igrači na odmor u svlačionicu otišli vodstvom Medveščaka 15:10.

Da bi spomenuta repriza od prije dva tjedna bila potpuna, pobrinuli su se virovitički „lavovi“ u drugih 30 minuta. Kojim je to čarobnim štapićem ili prije „jezikovom juhom“ dotaknuo domaći trener svoje pulene u pauzi nije poznato. Međutim, rezultat toga bila je serija 5:0 u prvih 7 minuta drugog poluvremena i prvo izjednačenje na utakmici 15:15. Taj prvi nalet gosti uspjevaju preživjeti, štoviše, ponovno dolaze u osjetnije vodstvo 18:15. To nije obeshrabrilo preporođene Virovitičane, već zahvaljujući sjajnim Štimcem na golu te probuđenim Lukom Moslavcem i Igorom Gašparovićem rade novu seriju 7:1 te okreću zaostatak u svoje vodstvo 22:19.  Kada je u 51.minuti na semaforu stajalo 25:21 za Viro Viroviticu činilo se da je mukama domaće ekipe i domaćih navijača kraj. Ali nije kraj dok suci ne odsviraju kraj. Gosti se odlučuju na visoki presing u obrani koji, već se vidjelo u prošlim utakmicama, nikako ne odgovara Virovitičanima te je 3 minute prije kraja ponovno zaostatak Zagrepčana samo -2, odnosno 23:25. Ipak, za razliku od utakmice sa Prelogom, domaćini uspjevaju postići dva uzastopna pogotka, otići na 27:23 i zaključiti utakmicu. Na kraju pobjeda Viro Virovitice 28:24.

Bodovi su najvažniji i taj cilj su domaći rukometaši večeras ostvarili. Nadajmo se da su time i skinuli jedan teret sa leđa koji su imali zadnjih tjedana, te da će ova pobjeda značiti povratak ekipe Damira Vašarevića na onu razinu iz prvoga djela sezone. Večeras je sjajnu večer imao Karlo Štimac na golu, pogotovo u drugom djelu, te je na kraju sakupio 18 obrana. Loše prvo poluvrijeme, odličnim nastavkom popravili su najbolji strijelci večeras Luka Moslavac sa 8, Igor Gašparović sa 7 te Karlo Vašarević sa 6 postignutih golova. Obrambeno dobru utakmicu u drugom djelu odigrao je Robert Rešetar. Igra gostiju ovisila je o rapoloženju njhova dva vodeća strijelca Matiji Babiću koji je postigao 8 i Danielu Vusiću strijelcu 7 zgoditaka. Imali su „medvjedi“ u prvom djelu odličnog Vukića na golu, koji je međutim u drugih 30 minuta bio bitno manje uspješan.

Idućega vikenda put Virovitičane vodi u Ivanić Grad gdje ih očekuje još jedna teška utakmica sa domaćom ekipom Ivanića. (foto: icv.hr)

RK Viro Virovitica: Meter, Vašarević 6, Smiljčić 3, Rešetar, Matić, Pandža 1, Štimac, L.Moslavac 8, Sabo, Ig.Gašparović 7, Poljak, Crljenić 1, Starčević, Janjić 2, Ka.Moslavac, Smutni.

Sedmerci: Viro Virovitica 2/3  Medveščak 1/2

Isključenja: Viro Virovitica 4 minute  Medveščak 4 minute