Slavonski derbi u subotu, stiže RK Osijek

MG_9735_ples

Nakon uspješno odigranog otvaranja sezone i osvojenih bodova u Prelogu naše prvotimce za vikend očekuje slavonski derbi. U Viroviticu u subotu 22.09.2018. godine dolazi ekipa Osijeka, ekipa koju su naši dečki prošle sezone pobijedili u Virovitici, a u Osijeku uzeli jedan ali vrijedan bod.

Ove sezone za očekivati je težu utakmicu nego je to bila prošlosezonska. Osječani, istina potiho, najavili su ove sezone borbu za prvo mjesto, pa su sukladno tome i podosta promijenili momčad. Iako su ostali bez dva bitna igrača koja su osječki dres zamijenili bjelovarskim, vratili su iz premijer ligaša Spačve čak četvoricu svojih bivših igrača. Naravno, igrači sa takvim iskustvom svakako su značajno pojačanje svakoj ekipi, pa je stoga zasigurno i osječka ekipa ove sezone jača u odnosu na prošlu.

No, igra se u Virovitici, a naši su dečki pokazali već dovoljno puta da u Viroviticu nitko ne dolazi kao favorit, odnosno da takav status treba pokazati i dokazati na parketu virovitičke dvorane. Stoga je jedini cilj u subotu pobjeda i nema nikakve dvojbe da će dečki i trener Vašarević učiniti sve da do nje i dođu. Ekipa je dobrog raspoloženja, na raspolaganju bi trebali biti svi igrači na koje trener računa i nema razloga da se dobro ne „potuku“ sa protivnikom iz slavonske metropole. A to je jedino što se od njih i očekuje u svakoj utakmici. Čvrsto i borbeno od prve do zadnje minute pa na kraju što bude.

Vjerujemo da će nas i u ovoj prvoj domaćoj utakmici pratiti naši vjerni navijači. Oni su bili prošle sezone bitan dio jedne uspješne rukometne virovitičke priče i nadamo se da će se na isti način nastaviti i ove sezone.

Naše navijače ove sezone čeka jedna promjena. Naime uprava kluba donijela je odluku da nakon godina i sezona besplatnog ulaza na naše utakmice uvede od ove sezone simbolične donacije od 10 kn kao ulaz na utakmicu. Razlog donošenja ovakve odluke nije neki hir uprave ili kluba već je proistekao iz činjenice da svi klubovi osim našega u 1.HRL Sjever već naplaćuju ulaz na svoje utakmice. I taj ulaz uglavnom je 20 kn. I za vrijeme igranja u 2.HRL Istok bili smo tek jedan od dva kluba na čije se utakmice dolazilo besplatno. Ulaskom u prvoligaško društvo trošak jedne domaće utakmice narastao je na više od 5.000 kn, pa je uprava bila mišljenja da bi, koliko god veliki ili mali doprinos naših gledatelja bio, pripomoći će organizaciju utakmica.

Naši dečki, vjerujemo, dokazali su i pokazali su da zaista su spremni u svakoj utakmici baciti se na glavu. Prva liga je ozbiljno i kvalitetno natjecanje i svi koji su pogledali prošlogodišnje utakmice mogli su se u to uvjeriti. Zato se dragi naši navijači i ljubitelji sporta i rukometa nadamo da 20 kn mjesečno za naše dvije utakmice neće biti preveliki udar na vaš džep, a tim vašim doprinosom uvelike će te pomoći vašemu i našemu klubu. Ne sumnjajte da će ekipa na parketu odužiti vam se na najbolji mogući način.

Utakmica započinje u 17 sati u dvorani Tehničke škole Virovitica