U subotu stiže zagrebački Metalac

IMG_4822-Custom_naslovna

Nakon dvotjednog odmora uzrokovanog odustajenjem RK Borovo od natjecanja, virovitički rukometaši u subotu 16.03.2019. godine dočekuju RK Metalac iz Zagreba. Utakmica je to 20.kola 1.HRL Sjever a prošlogodišnji premijer ligaš po prvi puta gostuje u Virovitici.

Ekipa Metalca, nakon ispadanja iz Premijer lige, u ovu sezonu ušla je sa ambicijama brzog povratka u najviši rang hrvatskog rukometa. Međutim od samoga početka pokazalo se je da ili su precjenili svoju ili podcjenili ostale momčadi lige, pa je vrlo brzo bilo jasno da će planirani povratak u Premijer ligu ćekati duže od samo jedne sezone. Trenutno su na 7.mjestu lige i gotovo sigurno da će u sredini tablice dočekati i kraj sezone. Međutim, to nipošto ne znaći da su Zagrepčani loša ekipa. Znaju rukomet, dobro su vođeni i svakako neće biti lak protivnik za Virovitičane.

U prvom djelu sezone ekipa Damira Vašarevića protiv Metalca odigrala je u Zagrebu ako ne najbolju, onda jednu od svojih najboljih utakmica zadnjih godina. Vodili su na početku utakmice  čak 9:0, dozvolili „metalcima“ prvi gol tek u 17.minuti utakmice i na kraju uvjerljivo pobjedili 32:23. Bilo bi odlično kada bi slićan scenarij dogodio se i u subotnju većer, no ipak je tako nešto teško očekivati. Prije svega zbog činjenice da je domaća ekipa ipak u nešto lošijoj formi nego u toj prvoj utakmici, još uvijek nije sigurno hoće li netko od ozlijeđene braće Gašparović igrati, a i zagrebačka momčad je u boljoj formi nego tada. Ipak, domaći rukometaši žele nove bodove, žele zadržati korak za vodećim dvojcem lige, a svakako se žele domaćem gledateljstvu predstaviti u najboljem svijetlu.

Stoga domaći navijaći mogu očekivati dobru utakmicu i dobar rukomet i zasigurno nitko tko u subotu dođe u dvoranu Tehničke škole Virovitica neće požaliti. Utakmica počinje u 19 sati.