Teže od očekivanog palo Borovo 33:26

MG_8178

Puno teže od očekivanog,iako konačan rezultat to ne pokazuje, pobjeda Viro Virovitice nad dobrim Borovom 33:26. Iako se u najavi utakmice pozornost dala tome da se Vukovarce ne smije potcijeniti, ćini se da su večeras Virovitičani ipak ušli u utakmicu “pod ručnom”. Jer, kad se odigra poluvrijeme sa jednim isključenjem, praktički bez poštenog faula, primi 16 golova (prošlo kolo Ivanić je zabio 18 u 60 minuta), onda je jasno da naši dečki nisu ušli u utakmicu kako treba. I uzalud je trener Vašarević uzimao time-oute, vikao i galamio, njegovi puleni nisu iskoristili čak niti dva, pa niti tri igrača više u završnici prvoga djela, te se na odmor otišlo sa nerješnih 16:16. Uz sve navedeno, treba reći i da je ekipa Borova odigrala odlično poluvrijeme, bili su borbeni, koncentrirani i koristili su svaku pogrešku domaćih. Sveukupno, da na vratima domaćina nije bio večeras izuzetno raspoloženi Štimac, vjerojatno bi Vukovarci otišli se odmoriti i sa pokojim golom prednosti.

No, kako to obićno biva, u drugome djelu na parketu su jedni drugi Virovitičani. Iako se na rezultatu to nije previše primjećivalo, obrana se je podigla razinu više, što dovodi domaćine do prve koliko toliko osjetnije prednosti 21:18. Premda se gosti ne predaju, razlika malo pomalo dolazi na +4, a uskoro i na 29:24. Bodreni opet brojnom publikom, domaći “lavovi” takvu prednost više ne mogu ispustiti i kad se je na semaforu pokazalo 32:25 bilo je jasno da je utakmica rješena.

Prvo ime domaćina, što govori samo za sebe kakva je bila utakmica, večeras je bio na golu sjajni Karlo Štimac sa 17 obrana. Napadački 9 golova Vašarevića, 6 Moslavca i 5 Smiljčića. Kod gostiju najefikasniji Dominik Šimatić sa 8 te Zatezalo i Lesić sa po 4 postignuta zgoditka. Uz njih, Borovo je imalo na vratima također dobroga golmana Polcherta.

Sve u svemu, najvažniji su bodovi. A može se reći da pozitivu treba naći i u činjenici da Virovitičani mogu uvjerljivo pobjediti i kada odigraju relativno slabo. Stoga, iz utakmice se trebaju izvući pouke i novo iskustvo koje može biti vrijedno u teškim utakmicama koje im slijede. Borovu čestitke na dobroj i korektnoj igri i ponašanju i želja da do njima prebitnih bodova dođu negdje drugdje. (foto: icv.hr)

RK Viro Virovitica: Meter, Vašarević 9, Smiljčić 5, Rešetar, Štimac, Moslavac 6, Sabo 1, Ig.Gašparović 3, Poljak, Crljenić 3, Starčević, Janjić 3, Iv.Gašparović, Smutni, Šimić, Benko 3.

Isključenja: Viro Virovitica 4 minute  Borovo 6 minuta

Sedmerci: Viro Virovitica 4/5  Borovo 3/5