U Valpovu za povratak u 1B ligu nakon 16 godina

ekipa2017


Kada su se u 1.kolu tek formirane 2.HRL Istok naši dečki vratili poraženi iz Našica zasigurno se nitko, ni igrači, ni trener, ni uprava a niti navijači, nisu nadali onom što će uslijediti za nekoliko mjeseci. A to je da će ista ta ekipa i isti taj trener u 18.kolu iste te 2.HRL Istok igrati za osvajanje naslova prvaka i plasman u 1B hrvatsku rukometnu ligu. A upravo to očekuje naše prvotimce u subotu, 22.travnja 2017. godine s početkom u 19 sati u Valpovu.  Zadnja utakmica sezone, zadnjih 60 minuta sezone i borba za posljednja dva boda koju su potrebna za titulu prvaka. Dečki su spremni, motivirani, spreman je trener, spreman je klub i svi smo uvjerenja da ništa osim pobjede i dva boda nije opcija. Bez da se time podcjenjuje ekipa domaćina RK Valpovka i bez namjere da itko bude bahat i prepotentan.  Jer jednostavno ovo se ne smije propustiti.

Da se ne lažemo, nije bila ni namjera ni cilj kluba na početku lige prvo mjesto. Niti se htjelo mladoj i još do jučer većinski kadetskoj ekipi nametnuti teret borbe za naslov prvaka. Cilj je bilo odigrati što bolje, skupljati iskustvo i pripremati se za slijedeću sezonu.

Ali nakon posrtanja u Našicama došle su pobjede u Slatini, Borovu, Požegi. Kada su dečki u 7.kolu nakon pobjede nad Brodom zasjeli na prvo mjesto većina se i dalje pitala koliko dugo tamo mogu i ostati. A oni su ostali do kraja polusezone. Jesenski prvaci. U drugom dijelu više nas nisu olako shvaćali. Dečki su postali lovina i svi su ih htjeli pobjediti. A još uvijek skeptična većina čekala je kad će Damirovi dečki puknuti ko kokice. Ali Damirovi dečki eto nisu pukli. Ni Moco i blizanci Godeč, ni Vašar i Smiljo, ni Zlarin i Kuka , ni Poljak i Đud, ni Paki i Robi, a ni svi ostali. Dočekali su na tom istom prvom mjestu i zadnje 18. kolo i sada u subotu putuju po nagradu za sav trud, znoj i rad koji su utrošili u ovih zadnjih nešto više od pola godine.

Zato svi oni koji mogu u subotu odvojiti nekoliko sati neka dođu u Valpovo. Nije daleko, a puno će značiti ekipi podrška iz gledališta. Oni koji to ne mogu imaju prilike gledati prijenos uživo na našim stranicama. Po prvi puta u povijesti kluba. Gledali ovako ili onako uvjereni smo da će u subotu oko 20.30 sati naš grad imati rukometog prvoligaša. Ovoga puta osvojiti će to ekipa u kojoj glavnu riječ vode Virovitičani. Ne „stranci“ i ne plaćenici kako nam se to zlurado spočitavalo zadnjih godina. Prvaci će postati igrači koji su odgojeni i trenirani u Školi rukometa RK Viro Virovitica. I njihov trener kojemu je malo tko vjerovao da je to moguće. I da za kraj parafraziramo riječi jedne pjesme poznatog hrvatskog banda…NIŠTA NAM NEĆE OVI DAN POKVARIT!