Vodili cijelu utakmicu pa izgubili 33:34

MG_6985_rudar

Odlična igra naših u Zagrebu, vodili su 18:14 na poluvremenu ali je na kraju PPD 2 sretno i spretno došao do pobjede 34:33. Ako dosada kad su bili poraženi naši nisu imali zbog čega žaliti jer su protivnici bili bolji, večeras svakako imaju razloga za žal. Jer izgubili su utakmicu u kojoj su vodili praktički 55 minuta i u kojoj su vodili i sa 5 pogodaka razlike. Nakon svega zaslužili su bar bod, ali takav je sport. Zagrebaši su iskoristili ponuđeno i na kraju uzeli sve.

Domaćini su u ovu utakmicu ušli sa jasnom namjerom da bodovi ostanu u Zagrebu. Na parket su poslali ekipu u kojoj je bio i veliki hrvatski talenat Tin Lučin, uz njega još jedan igrač koji inaće ne igra za drugu ekipu Josip Ereš te je bilo jasno da našima neće biti lako. Međutim dečki su odlično ušli u tekmu. Vrlo brzo vode 4:1, a sredinom poluvremena i 10:5. Tada na žalost ne koriste dvije kontre sa kojima bi otišli na još veću razliku. No bez obzira na to zadržali su pristojnu prednost do odmora na koji se odlazi vodstvom Virovitičana 18:14.

Veći dio drugih 30 minuta naši kontroliraju igru i održavaju prednost od 2-3 pogotka. No raste pritisak zagrebaša gdje se potpuno razigrao Lučin te domaćini u samoj završnici dolaze do prvoga vodstva 27:26. No ne predaju se gosti pa je ponovno Viro u prednosti sve do  vodstva 32:30. Tada propuštaju priliku da još jednim golom završe posao, Zagreb preokreće rezultat na 33:32 i u uzbudljivoj zadnjoj minuti utakmice dolazi do pobijede.

Nema se što puno prigovoriti našim dečkima. Možda tek nedostak koncentracije i pokoja nesmotrenost i loša odluka u trenucima kada su mogli prelomiti utakmicu. Ali to je škola koja se plaća i ako se na greškama nešto naući onda ni ovakvi porazi neće biti uzaludni.

Luka Moslavac postigao je 7 golova za Virovitičane večeras, dok su 6 postigli Dario Vozab i Krešimir Godeč. Još jednu odličnu utakmicu na golu dao je Karlo Štimac za 16 obrana.

Ereš i Vusić sa po 8 pogodaka predvodili su Zagrepčane dok je Lučin postigao 7 i to sve u drugome poluvremenu.

Poraz kakav god da je bio sada treba brzo zaboraviti. Idući vikend putuje se u Novu Gradišku koja još nema niti boda i prilika je to za povratak pobjedama. A pobjedama se najbrže prebole porazi.

RK Viro Virovitica: Meter, Godeč 6, Rončević, Starčević, Smutni, Paljar 3, Rešetar, Poljak 2, Galetić, Vozab 6, Janjić 5, F. Vašarević 1, Štimac, Moslavac 7.

Sedmerci: PPD 2 1/2 Viro Virovitica 4/5

Isključenja: PPD 2 6 minuta Viro Virovitica 4 minute