U Zagrebu pokušati “isključiti plin”

rukomet_viro_virovitica_2017

Bodovi i odlična igra protiv Ivanića su zaboravljeni, a pred našim prvotimcima novi je izazov. U subotu 13.10.2018. godine putuju u Zagreb gdje ih očekuje druga ekipa hrvatskog prvaka PPD Zagreb 2.

Najava za ovo gostovanje gotovo uvijek je skoro pa ista. Naime igranje sa drugom ekipom „plinara“ specifično je i za ekipu i za trenera koji pripremaju momčad za ovo gostovanje. Trener Vašarević, igrači to najbolje znaju, vrlo se pedantno priprema za svaku utakmicu, voli igrače pripremiti za protivnika, ukazati na njihove slabosti odnosno jače strane. Problem kod utakmica sa Zagrepčanima je da nikada neznate sa kojom točnom ekipom će nastupiti. Naime ova njihova druga ekipa uglavnom je popunjena sa kadetima, ali ovisno o potrebama prve ekipe i trenera Červara, može se dogoditi da u ekipi završi i netko od prvotimaca, ili da neki od kadeta završe u prvoj ekipi. Tako da je gotovo nemoguće u potpunosti pripremiti ekipu za utakmicu. Točnije, može vas dočekati mlada ekipa, možda i sa ponekim mlađim kadetom pa se do bodova može doći relativno lako, a može vas dočekati ekipa koja bi mogla igrati i Premijer ligu.

Zagrebaši su dosada uzeli neočekivano kod kuće bod favoriziranome Bjelovaru, te također kod kuće opet bod kutinskoj Moslavini. U gostima očekivano su izgubili u Vidovcu i Križevcima. Sveukupno, igrali su sa odličnim momčadima i nesumnjivo je da tko god bio u sastavu PPD Zagreb 2 u subotu našima šetnje neće biti.

Ipak, sasvim je jasno da rezultat subotnje utakmice možda najviše ovisi o našim dečkima, njihovoj igri, borbenosti i zalaganju. Ako to bude razina utakmice sa Ivanićem onda su bodovi vrlo vjerojatno na dohvat ruke. Bude li to bilo kao kod prošlog gostovanja u Zagrebu sa Medveščakom, ti bodovi su puno dalje. Stoga, nadajmo se još jednom goropadnom i srčanom izdanju Vašarevićevih „lavova“, pa onda svi skupa se možemo nadati dobrim vijestima u subotnju večer.

Utakmica u dvorani Trešnjevka, odnosno popularnoj Kutiji šibica započinje u 18 sati.