Iz Đakova kući pjevajući

seniori_5

Velika pobjeda Virovitičana u Đakovu 32:25. Kojom su pokazali da igra i pobjeda nad Vidovcem nije bila slučajnost. A obzirom da je ostvarena u gostima ima još veću težinu.

Od prve minute se vidjelo da su naši dečki bolji od Đakova, ali tu kvalitetu nisu uspjeli najbolje iskoristit u prvom poluvremenu. U prvih 10-tak minuta imali su 4-5 čistih zicera,no umjesto da već tada vode 4-5 razlike na semaforu je bilo 6:6. Manje više tako se je nastavilo i do kraja poluvremena na koje ipak odlazimo sa vodstvom 12:10.

Zato su stvari se promjenile u drugih 30 minuta. Predvođeni danas nezadrživim Krešimirom Godečem,probuđenim Moslavcem te sigurnim izvođaćem sedmeraca Rončevićem, već na startu drugog dijela Virovitičani postižu 6 a primaju samo 1 gol, te dolaze do tada najveće prednosti 18:11. Sredinom poluvremena ta prednost je još veća 26:18,što je bio i znak da se pobjednik već tada zna. Do kraja utakmice naši su samo rutinski održavali stečeno.

Sjajnu većer imao je danas Krešimir Godeč. Vjerojatno jedini dešnjak na desnom krilu u ovoj ligi bio je nerješiva enigma za obranu i golmana domaćina. Postigao je 8 golova iz 9 pokušaja i zasluženo nosi epitet igrača utakmice. Istih 8 golova postigao je i Moslavac koji je podosta toga promašio u prvom poluvremenu, ali je zato sve to nadoknadio u drugom. A treći strijelac je danas bio odlični kapetan i kako ga znaju zvati “tata” ove ekipe 38-mogodišnji Zlarin Rončević. Pet iskorištenih sedmeraca iz isto toliko pokušaja te uz to dva lijepa gola sa svojega lijevog krila,pokazuje da naš kapetan još nije za mirovinu.

Kod domaćina vrijedi istaknuti Čurića sa 6 te dvojac sa 4 postignuta gola Bradarić i Perlić.

Nakon ove druge uzastopne pobjede sljedeću subotu u Viroviticu dolazi ekipa Rudara iz Ruda. Faforit naše lige i dojučerašnji premijerligaš. No oni dolaze u naš “brlog” i na naš teren i ako su bolji trebati će to i pokazati i dokazati. Nadamo se uz pune tribine dvorane Tehničke škole. Naši dečki su takvu podršku svakako zaslužili.

RK Viro Virovitica: Meter, Kukić, Godeć 8, Rončević 7, Starčević, Smiljčić 5, Smutni, Paljar 2, Rešetar, Poljak 1, Galetić, Domjanić, Janjić,Vašarević 1, Štimac i Moslavac 8.

Sedmerci: Đakovo 2/3. Viro Virovitica 5/5

Isključenja: Đakovo 14 min.  Viro Virovitica 14 min.